13 Ocak 2011 Perşembe

Son Okuduklarım

Bu aralar evde olmamı da fırsat bilip bol bol kitap okumaya çalışıyorum.Son okuduğum kitapları yazayım da siz de fikir edinin dostlar!


















İlk kitap İclal Aydın'ın Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken kitabı.Bu kitabı yanlış hatırlamıyorsam sevgili Seyhan'ın blogunda önermesi üzerine almıştım.İlk defa bir İclal Aydın kitabı okudum ve beğendim.Ara sıra gazetedeki yazılarını da takip ediyordum.Çok beğendiğim bir tarzı var, hayata pozitif bakan, karşısındaki insana sıcaklık verek hoş sohbet bir insan.Kitabını da okumanızı tavsiye ederim, hele de canınızın sıkkın bir olduğu bir dönemde okursanız, moralinizi düzeltmenize de yardımcı olacaktır bence.















İkinci kitap bebek bakımıyla ilgili.Sinem Olcay Kademoğlu tarafından yazılmış, oldukça faydalı bir kitap.Sinem Hanım uzman psikolog ve kendi kurduğu İstanbul Parenting Class danışmanlık merkezinde, anne baba eğitimi çalışmalarını sürdürüyor.Ben tesadüfen gazetede gördüm kitabın reklamını ve Tüyap Kitap Fuarı'na gittiğimde aldım.İyi ki de almışım çünkü bu kitaptan gerçekten çok şey öğrendim.Bence her annenin mutlaka ve mutlaka okuması gereken bir kitap.Tabii anne olmadan önce, adayken okumak daha faydalı olur.
Kitap 8 bölümden oluşuyor.
-Duyarlı Ebeveynlik
-İş Hayatı ve Annelik
-Bebek Beslenmesi
-Evlilikte Bir Dönüm Noktası Olarak Bebek
-Annelikle Gelen Bedensel Değişim
-Gelişimin Temeli Uyku
-Beyin Gelişimini Destekleyici Oyunlar
-Ebeveyn ve Bebek Arasındaki Bağ
Kitapta bebeğe nasıl yaklaşılması, ona nasıl davranılması o kadar güzel anlatılıyor ki, kafanızdaki her soruya yanıt bulabiliyorsunuz.Ama tabii hepsini hatırlamak mümkün değil, bu nedenle bu kitabı başucunuzda devamlı bulundurmalı, aklınıza bir şey takıldıkça açıp bakmalısınız.

















Son kitap ise, anladığım kadarıyla oldukça popüler olan Kürk Mantolu Madonna.Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Sabahattin Ali'nin eseri.Aslında oldukça eski bir eser ama ben yeni duydum ve herkes çok şiddetle tavsiye edince hemen alıp okuyayım dedim.Tam bir klasik bence.Ben çok beğendim.Kitapta,bugün oldukça silik bir karakter olan Raif Efendi'nin geçmişte neler yaşadığını anlatılıyor.Daha fazla detay vermeyim ama insan gerçekten çok etkileniyor, çünkü yazar çok güzel anlatmış.

5 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Merhaba , doğrusu Kürk Mantolu Madonna kitabını okuduğunuzu görünce dayanamadım .Bu kitabı okuduğumda ben de çok etkilenmiştim sizin gibi aynı tabiri kullanmıştım''bir klasik bence''ben de tavsiye ediyorum.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

cnm ben de tesadufen merhaba bebek ı kesfedıp aldım ben de pek sevdim:)senın de dedıgın gıbı bu ara fırsattan istifade bol bol okuyorum:)

GÜNCE dedi ki...

Son kitabı ben de okumayı düşünüyorum, Hocamızın tavsiyesiydi fakültede hatırlatmış oldun bana paylaşımın için sağol...

beenmaya dedi ki...

sabahattin ali-kürk mantolu madonna. kitaplığımda öyle ayrı bir yerdeki iki kez okumuş olmama rağmen üçüncü ve daha çok kez okuyacağıma da eminim :))

Unknown dedi ki...

Sevgili Baykuş Gözüyle,
Çok güzel bir kitap gerçekten değil mi?

Sevgili Medanşeri,
Blogta bir değişiklik yapmadım aslında ama senin gözüne değişik göründü sanırım:)Sömestr için Kürk Mantolu Madonna'yı al bence.İyi okumalar:)

Özgecim,
Ben çok faydalanacağımıza inanıyorum bu kitaptan:)

Sevgili Günce,
Bence mutlaka oku,çok güzel!

Sevgili Beenmaya,
Gerçekten de öyle,defalarca okunabilir bence de!