1 Eylül 2014 Pazartesi

Mavibulut Yayınları'ndan yeni kitaplar!

Çocuklar çok şanslı! Piyasada çok güzel çocuk kitapları var ve her gün bunlara yenileri ekleniyor.

Konu çocuk kitapları olunca, en sevdiğim yayınevlerinden biri olan Mavibulut, yeni kitaplar çıkarmış, mutlaka bakın!


Konuşan Köpek / Michael Rosen

"Evde köpek beslemeyi düşünen herkesin okuması gereken bir kitap. Yazar, köpek (herhangi bir evcil hayvan olarak da düşünülebilir) besleme konusunu tersyüz etmiş ve bizi bir de köpeğin bakış açısından bakmaya davet ediyor. Tuğçe ve annesi hayvan barınağına gidip kendilerine bir köpek seçmiyorlar; hayvan barınağına gidip, bir mülakata katılıp köpek tarafından seçiliyorlar. Aralarında yaşanan diyaloglar ise hem eğlenceli hem dikkat çekici."


Garklayan Gamze / Michael Rosen

"Kitap, toplumda pek de hoş karşılanmayan bir eylemi merkezine almış: geğirmek!Kahramanımız bu eylemi öyle bir dönüştürüyor ki siz onun kınama, ayıplama gibi durumlarla karşılaşacağını düşünürken o, insanların sevgisini ve hayranlığını kazanıyor. Bu durum toplumsal davranışları sorgulama yönünde fikir verebilir okura..."


Pırtlayan Balık / Michael Rosen

Bu kitapta da benzer bir durum söz konusu fakat bu kitapta eylemi gerçekleştiren kahraman, bir balık. Kitap, balığın 'yetenekleri' sayesinde ünlü oluşunu konu alıyor. Fakat günün birinde yeteneğini kaybediyor. Ancak sahibi Ezgi balığını sevmeye devam ediyor."


Sandalda Bir Çocuk ve Bir Ayı / Dave Shelton

"Dave Shelton ve editörü David Fickling bir ilk kitap olan Sandalda Bir Çocuk ve Bir Ayı ile Branford Boase Ödülü'nü aldılar. Bronford Boase Ödülü yazarı ve editörü aynı anda ödüllendiren, yeni yazarların ortaya çıkmasında editörün önemini vurgulayan bir ödül.

Shelton ilk adımını atan bir yazar için editörün çok önemli olduğuna vurgu yaparak 'Yüzüstü düşer miyim korkusunu ciddi ciddi yaşıyordum' dedi. 'Ama David Fickling'in nazik editörlüğü neyse ki dengede kalabilmemi sağladı.'

Fickling'e göre kitap insanı alıp götürüyor; insan ilişkileri ve sevgiyle yüklü. 'Karakterleri tanıyorsunuz ve onlarla çatışıyorsunuz, tıpkı ailenizle olduğu gibi' diyor. Ayı sinir bozucu, çocuk da...Ama bir süre sonra onlarla birlikte buluyorsunuz kendinizi. Onlarla birlikte olmak istiyorsunuz zaten ve bunun hiç bitmemesini de...Ama sonuçta bu bir kitap işte...Bitiyor...

Seçici kurul adına konuşan Guardian'ın çocuk kitapları editörü Julia Eccleshare Sandalda Bir Çocuk ve Bir Ayı'nın epey güçlü bir aday listesi içinden öne çıkmayı başardığını söylüyor. 'Seçici kurul üyeleri bu kitabın orijinalliğini, öyküsünü benzersiz bir tarzda anlatışını sevdi.' Ve ekliyor: 'Hepimiz daha önce böyle bir şey okumadığımız konusunda hemfikirdik.'




2 yorum:

Eren dedi ki...

Öncelikle yeni banner fotoğrafına bayıldıım, çok şirin:) çocuk kitaplarını ben de çok seviyorum, son zamanlarda da 'ileride bulamam şimdiden bebişime güzel bulduğum kitapları alayım' diyerek bayağı bir kütüphane yaptım:)) bu kitaplar da aklımda olsun, teşekkürler paylaşımın için:)

Unknown dedi ki...

Sevgili Eren O.
Bence de çok iyi yapıyorsun, ben de epey önce başlamıştım oğlum için beğendiğim kitapları almaya.Şimdi seçip seçip okuyoruz :)