24 Mart 2015 Salı

Günışığı Kitaplığı ve ON8 Kitap 2015 Bahar Yeni Kitaplar Kataloğu


Edebiyat bahara iyi gelir!

Okurlarına çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının seçkin eserlerini sunan Günışığı Kitaplığı'nın yeni yazar ve kitaplarını tanıttığı İlkbahar 2015 Yeni Kitaplar Kataloğu çıktı. Yurt çapında kütüphanelere, okullara, sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere dağıtılan yeni yayın kataloğuna Günışığı Kitaplığı web sitesinden dijital olarak ulaşmak da mümkün.

Yeni katalogda, mizah ustası Behiç Ak'ın; ilk romanlarıyla dikkati çeken Ömer Açık, Füsun Çetinel ve Gürsen Özen'in; dünya edebiyatının tanınmış yazarları David Almond, Andrew Clements, Angela Nanetti ve Silvia Roncaglia'nın çocuk kitapları; edebiyatımızın dil ustası Necati Tosuner ve Hacer Kılcıoğlu'nun gençlik romanları; köprü kitaplar koleksiyonunda öykücü Neslihan Önderoğlu'nun gençler için yazdığı ilk romanı; sanatçı Peter H. Reynolds ile Susan Verde'nin ve Giusi Quarenghi'nin resimli öykü kitapları okurlara tanıtılıyor.

20. yılını kutlamaya hazırlanan Günışığı Kitaplığı'nın gelenekselleşen kapsamlı yayıncılık projeleri ve organizasyonları hakkında bilgilere de katalogdan ulaşmak mümkün. Türkiye'nin tek edebiyat yayıncılığı buluşması Zeynep Cemali Edebiyat Günü, öğretmen ve kütüphanecilere yönelik mesleki gelişimi amaçlayan Eğitimde Edebiyat Seminerleri ve her iki etkinliğin tüm içeriklerini yayımlayan Keçi elektronik edebiyat dergisine ilişkin ayrıntıların yanı sıra, ülke çapında 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği, bu yıl beşincisi düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması'na katılım için bilgiler de katalogda yer alıyor.


Yayınevinin genç edebiyat markası ON8, kataloğa eklenen özel İlkbahar 2015 broşürüyle yeni kitaplarını tanıtıyor. Polisiye roman ve senaryolarıyla tanınan Sevgi Saygı'nın motosikletli bir gezginin sarsıcı ve gizemli yolculuğunu anlattığı ve Peri Efsa'dan sonra ON8'deki ikinci romanı olan Gezgin; çocuk ve gençlik edebiyatındaki verimiyle her yaştan okurunu büyüleyen Angela Nanetti'den Kuyrukluyıldız Eken Adam; ON8 okurlarının, Buraya Kadarmış adlı kitabıyla yakından tanıdığı Daniel Höra'nın Almanya'daki En İyi 100 Gençlik Kitabı arasında yer alan son romanı Vahşi Sürü ve Patricia Duncker'ın Türkçe'deki ilk romanı Foucault'yu Sayıklamak genç okurlara tanıtılan kitaplar arasında.


Bölüm Bölüm 

İlkbahar 2015 Yeni Kitaplar Kataloğu

ÇOCUK KİTAPLARI

Genç yazar Ömer Açık, ilk kitabı Menekşe İstasyonu'nda, dayanışmayı yücelten bir mahalle öyküsü anlattı. Mizah ustası Behiç Ak, yeni çocuk romanı Eve Giden Küçük Tren'de, birlikte üretmek ve umudunu yitirmemek üzerine düşündürüyor. Gürsen Özen'in ilk kitabı Seke Seke Uçtu Öyküler,evlerde, bahçelerde geçen muzip ve neşeli çocuk öyküleriyle etkiliyor. Füsun Çetinel'in ilk kitabı Ayasofya Konuştu'da, dünya kültür tarihinin en önemli anıtlarından Ayasofya, adeta bir kahramana dönüşüyor. Okul öyküleriyle çok sevilen Andrew Clements, mesleklerin saygınlığı üzerine düşündüren romanı Gizemli Anahtar ile; İngiliz edebiyatının usta kalemi David Almond, sıradan bir çocuğun sevgi ve cesaret öyküsünü anlattığı Piranalarla Yüzen Çocuk ile, yeniden okurla buluşuyorlar. İtalyan edebiyatının özel kalemleri Angela Nanetti, çocuk gözünden tüketim eleştirisi yaptığı Düşler Sirki ile; Silvia Roncaglia ise mizahın zirvelerinde dolaşan sıra dışı kitabı İyi Uykular Dedektif ile koleksiyonda yerini alıyor.

GENÇ KİTAPLAR

Türkçe'nin dil ustası Necati Tosuner, gençliğe adım atan bir çocuğun yaşam coşkusunu ve neşe dolu dünyasını anlatan romanı Kitabın Adı ile genç okuru selamlıyor. İzmirli yazar Hacer Kılcıoğlu, duygulu romanı Dağ Sustu Dağ Konuştu'da dağcı gençlerin keşiflerle dolu bir haftasını anlatıyor.

KÖPRÜ KİTAPLAR

Çağdaş Türk edebiyatının usta isimlerinin daha önce yayımlanmış ya da ilk kez yayımlanan yapıtlarını bir araya getiren, 2010 Mehmet Fuat Yayıncılık Ödülü'yle taçlanmış Köprü Kitaplar koleksiyonunun editörlüğünü, eleştirmen, yazar Semih Gümüş, yayına hazırlığını deneyimli editör Müren Beykan yapıyor. Çağdaş öykücülüğümüzün dikkati çeken ismi Neslihan Önderoğlu, gençliğin duygu dünyasını ve karmaşalarını aktardığı ilk romanı Bana Sesini Bırak'ı bu koleksiyon için yazdı.

İLK KİTAPLAR

Uluslararası üne sahip, ödüllü illüstratör Peter H. Reynolds'un yazar Susan Verde ile birlikte yarattığı resimli kitap, Müze, her yaştan okuru, sanatın sınırsız ve renkli dünyasına davet ediyor. Verimi yüksek İtalyan yazar Giusi Quarenghi'nin yalın öyküsü Ben ve Sen, okuru, kütüphane projesinde bir araya gelmiş iki çocuğun ön yargısız dostluğuna tanık ediyor.

Hiç yorum yok: