15 Eylül 2015 Salı

Can Çocuk'tan yeniler

Can Çocuk Yayınları'ndan yeniler!


Bayan Kaz Bale Yapıyor
Lucia Salemi

Gösteri başlıyor, hazır mısınız?

İşte karşınızda inanılmaz numaralarıyla Sihirbaz Keçi Çeti, Halterci Fare Beo, Boncuk Kedi, Hokkabaz Maymun Şebşeb, Domuzcuk Kardeşler ve tabii ki bir de Balerin Bayan Kaz...Gösteri başlıyor, hazır mısınız? İtalyan yazar Lucia Salemi'nin hem yazıp hem resimlediği Bayan Kaz Bale Yapıyor özgüven, kendini tanıma, algılama, merak temalarını yeni okumaya başlayanlar için eğlenceli bir öyküyle buluşturuyor. Kitap 5 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında!


Bayan Kaz'ı hatırladınız mı? Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta adlı bir önceki kitapta pastasının çalınmasına çok kızmıştı hani...Neyse ki çikolatalı ayak izleri ona yardımcı oldu ve aradığını buldu. Eh Bayan Kaz'ın derdi biter mi? Hayır tabii! Bu defa da başına gelmedik kalmıyor...Niye mi? Çünkü Kaz Gölü Balesi'nde sahneye çıkacak ve yeterince "zarif"  olabilmek için çok iyi hazırlanması lazım. Tütüsü ve pembe ayakkabılarıyla tiyatroya gittiğinde kalabalık izleyici grubu heyecanını daha da arttırıyor. Üstelik gösteriye katılanların hepsi çok başarılı. Sıra ona geldiğinde ise olanlar oluyor...Bayan Kaz, "Yılın En Komik Sanatçısı" ödülünü nasıl alıyor dersiniz?


İtalyan yazar Lucia Salemi, Bayan Kaz Bale Yapıyor'da özgüven, kendini tanıma, algılama, merak temalarını yeni okumaya başlayanlar için eğlenceli bir öyküyle ele alıyor.


Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan "İlk Okuma Kitapları" dizisi, Bayan Kaz Bale Yapıyor ile yirmiyi aşkın kitaba ulaştı. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak.


"Bana Kaz tiyatroya vardığında her şey hazırdı ve gösteri başlamak üzereydi. Perdenin arkasından sezdirmeden bakınca biraz korktu. Ne kadar çok seyirci vardı! Derken müzik başladı, ışıklar söndü ve perde açıldı!"



Lucia Salemi:
1968 yılında İtalya'da doğdu. Babasının izinden giderek başladığı çocuk kitapları yazıp resimleme serüveni on dört yıldır sürüyor; serbest yazar ve illüstratör olarak çalışmaya devam ediyor. Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta ile Boşboğaz Fred adlı kitapları Can Çocuk Yayınları'ndan çıktı.







Miks, Maks ve Meks'in Öyküsü
Luis Sepulveda

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi'nin yazarı Luis Sepulveda'dan yine sevgi ve dostluk üzerine sıcacık bir öykü...

Usta yazar Luis Sepulveda'nın çocuk edebiyatına armağan ettiği Martıya Uçmayı Öğreten Kedi, kısa süre 12 dile çevrilip dünyada bir milyon okura ulaşmış, çocuk klasikleri arasına girmişti. Yazarın yeni kitabı Miksi Maks ve Meks'in Öyküsü şimdi raflarda!


Küçük bir çocuk olan Maks ile kedi Miks'in yolları bir kestane ağacının dallarında kesişir, bir daha da birbirlerinden ayrılmazlar. Bir gün, Miks'in gözleri görmez olur ve artık zamanının tümünü evde geçirmeye başlar. Yalnız olduğu bir gün kapısı çalınır ve her şey değişir. Miks, beklenmedik küçük misafirine bir isim vererek onun hayattaki en büyük dileğini gerçekleştirir. Küçük misafiri de gözlerini Miks'e ödünç verir ve Miks artık dünyayı küçümen arkadaşının gözleriyle görmeye başlar. Bu sıra dışı dostluk ikisini de çok mutlu eder, çünkü çok iyi biliyorlardır ki, "Gerçek arkadaşlar sahip oldukları en güzel şeyleri paylaşırlar."


Bir insan, bir kedi ve bir fare arasındaki inanılmaz sevgi ve dostluğu, alabildiğine sıcak bir dille anlatan, oğlu Maks ile kedisi Miks'ten esinlenerek aynı adlı karakterlerle kaleme aldığı Sepulveda'nın bu kitabını çocuklar kadar büyükler de keyifle okuyacak.


Katıldığı politik etkinliklerden dolayı genç yaşında ülkesini terk etmek zorunda kalan ve o günden bu yana dünyanın hemen her yerini dolaşmış Şilili yazar Luis Sepulveda, esmer oluşundan dolayı "El Turko" diye anılıyor ve bu şekilde bir dünya vatandaşı olmaktan memnun. Greenpeace üyesi. Unesco'nun kimi çalışmalarında görev almış. Çocuk edebiyatına kazandırdığı eserlerde çevre kirliliği, ekolojik sorunlar, farklılıklara saygı gibi temaları konu ediniyor.


Luis Sepulveda'nın yetişkinler için Can Yayınları'ndan çıkan ve Türkçeye çevrilen dört romanı var: Aşk Romanları Okuyan İhtiyar, Patagonya Ekspresi, Dünyanın Sonundaki Dünya, Boğa Güreşçisinin Adı.


Hiç yorum yok: