7 Ekim 2015 Çarşamba

Yoksa Hayat Gençken Daha Mı Zor?



Belki bu yazımı okuyanlar beni, bu yaşta hala İpek Ongun okuduğum için garipseyebilir...Saygı duyarım...Ama İpek Ongun benim, 80 yaşına da gelsem vazgeçemeyeceğim yazarlardan biridir.

Bugüne dek çıkan bütün kitaplarını okudum, bu kitabı 2013'te çıkmıştı. Çıkar çıkmaz almıştım ama okumaya kıyamadığımdan, kitaplığımda bekliyordu. Geçenlerde baktım, Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin son kitabı Nerde Kalmıştık çıkmış, hemen onu da aldım.

Yoksa Hayat Gençken Daha Mı Zor, bir serinin kitabı değil, başlı başına bir hikaye...Tam bir İpek Ongun tarzı. Bir okuldaki öğrencilerin ve çok sevdikleri öğretmenlerinin etrafında dönen olaylar anlatılıyor. Öğretmenin öğrencileri için nasıl çabaladığını, öğrencilerin her birinin başına gelen olaylar karşısında neler yaptıklarını okuyorsunuz kitapta.


Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

"Kalp çarpıntıları her şeyin önüne geçerken,
 Arayışlar şaşkına çevirirken,
 Sevgiler, ilgiler, beğeniler birbirine karışırken,
Bu arada sıkı dostluklar sınanırken,
Yoksa Hayat Gençken Daha mı Zor?"


Ben, ne zaman canım sıkılsa, moralim bozulsa alırım elime bir İpek Ongun kitabı, başlarım okumaya ve tüm sıkıntımı unuturum... İlaç gibi gelir bana...

3 yorum:

Eren dedi ki...

İpek Ongun'u ben de çok severim, bu kitabından haberim yoktu ama, keyifli okumalar:)

sihirli süpürgeee dedi ki...

benim için de ipek ongun'un kitapları ayrıdır. onun kitaplarıyla okumayı sevdim diyebilirim. hatta ortaokulda bir mektup yazmıştım kendisine bana cevap yazınca dünyalar benim olmuştu. her ne kadar çok eleştirilse de yazdıkları gençler için uygun kitaplar olduğunu düşünüyorum. paylaşımınız için teşekkürler, sevgilerle...

Satır Arası dedi ki...

Selam Canan.
Bende kim ne derse desin kaç yaşımda olursam olayım hiç vazgeçemeyeceğim yazarlardan biri İpek Ongun ve kitapları.
Uzun zamandır okumadığımı fark ettim yazını okuyunca, yakın zamanda bende tedarik edeyim son kitabını.
Sevgiler :)