22 Eylül 2016 Perşembe

Can Çocuk'tan Yeniler

Çocuk kitaplarına devam ediyoruz.

Can Çocuk Yayınlarının birbirinden güzel 3 kitabı var elimde.


Bay Jaromir ve Usta Hırsız
Bir Dedeiktiflik Hikayesi

Yazan:Genç Osman Yavaş
Resimleyen: Ute Krause

Yaş: 9+


"'Şunu dinleyin!' dedi Lord Huber gazetenin üzerine iyice eğilerek. 'Viyanada'ki müzelerin birinden meşhur bir tabla çalındı. Paha biçilmez tablo nasıl çalındı? Alarm çalmadı. Polis çıkmazda.'

Lord Huber ve asistanı Bay Jaromir ses getiren bir hırsızlık olayını çözmek üzere Viyana'ya çağrılırlar. Şehrin en büyük müzelerinin birinden, gizemli bir şekilde ünlü bir tablo çalınmıştır. Üstelik bina son derece güvenli ve iyi korunuyor olmasına rağmen...

Sıra dışı ikili, kısa zamanda kendilerini Tuna Nehri'nin kıyısındaki şehri altüst etmek zorunda bırakan izlere rastlarlar.

Bay Jaromir'in yeni macerasında çalınan meşhur tablonun sırrını keşfetmekle kalmayacak, büyüleyici Viyana'yı gözlerinizle görmüş kadar olacaksınız!"




Şekerli Sinek
Mavi Orman Yolunda

Yazan: Tanşıl Kılıç

Resimleyen: Vaghar Aghaei

Yaş: 8+


"Yaşasın!
Şekerli geri döndü!

'Yeni böcekleri ve dünyayı tanımak istiyorum,' diyerek doğup büyüdüğü mahalleden ayrılan Şekerli, o tatlı mı tatlı kokusuyla ormanın derinliklerinde ilerlerken, bir yandan yeni arkadaşlar ediniyor, bir yandan da hayatının en büyük gizini aydınlatacak ipucunun peşine düşüyor... Yeni bir macera, yeni arkadaşlar ve bildiğiniz Şekerli!"




İyi Ki Söyledin, Emily

Yazan: Deirdre Madden
Resimleyen: Tony Ross

Yaş: 9+


"Sekiz yaşındaki Keira, yaz tatili için Emily teyzesinin evcil hayvan dükkanında çalışmaya başladığında, kendisini ne kadar harika ve macera dolu bir yazın beklediğinden habersizdir!

Emily teyzenin evcil hayvan dükkanı, birbirinden komik ve akıllı hayvanlarla doludur. Bir gün, kasabanın devasa şatosunda yaşayan, tuhaf ve biraz da ürkütücü Bayan Henrietta Fysshe-Pye dükkanı ziyaret ederek birkaç evcil hayvan satın almak ister. İran kedisi Mulvey, teriyer cinsi tatlı köpek Bubbles ve papağan Kaptan Cockle'ı seçerek şatosuna götürür. Geride kalan hayvanlar, dostları için endişelenir. Fakat kedi Mulvey'nin hiç ummadıkları bir planı vardır. Macera, işte tam burada başlar!"

Hiç yorum yok: