24 Ocak 2017 Salı

Final Kültür Sanat'tan Yeni Kitaplar

Çocuklar için beklenen tatil geldi!
İki hafta mis gibi tatil, ohh ne güzel! Keşke biz yetişkinlere de olsa...
Eee bu tatilde yapılacak en güzel şey kitap okumak!
Yayınevleri nefis kitaplar çıkarmış, kaçırmamak gerek!


Final Kültür Sanat Yayınları'nın yeni kitaplarına mutlaka göz atmalısınız!


Fritzi Opal Taşının Peşinde

Yazan: Jutta Nymphius
Resimleyen: Anna Aengenheyster

"Fritzi ile arkadaşları, eski oyuncaklarını satmak üzere bitpazarında tezgah açmaya karar verirler. Emekli Pohl, müşterileri tezgaha çekmek için herkesin dikkatini çeken bir şey, yani bir yem kullanmaları gerektiğini söyler. Bunun üzerine Fritzi, annesinin alev gibi ışık saçan opal taşlı, çok değerli yüzüğünü bu iş için kullanabileceğini düşünür. Yüzüğü annesinde gizlice 'ödünç' alacak, bit pazarındaki işi bittikten sonra çekmeceye geri koyacaktır. Çünkü annesinin, Fritzi'nin doğum günlerinde mutlaka bu değerli yüzüğü takmak gibi bir alışkanlığı vardır.

Yem işe yarar: Opal taşlı yüzük, herkesin dikkatini çekmeyi başarır. Fakat anlaşılan, bir hırsızın da  dikkatini çekmiştir, çünkü günün sonunda opal taşlı yüzüğün yerinde yeller eser. Altı gün sonraki doğum gününden önce yüzüğü yerine koyması gereken Fritzi, arkadaşlarının da yardımıyla ipuçlarını birleştirerek hırsızı yakalamak zorundadır."



Lunalos Gizemi

Yazan: Rusalka Reh

"Garip olayların döndüğü bir ada;
su altında gizemli bir mağara ve nefes kesici bir serüven...

Ailesiyle birlikte tatil için geldiği Lunalos Adası'nda bir gariplik olduğunu daha ilk günden anlayan Katha, önce yüzme antrenmanı sırasında onu denize çağıran gizemli bir ses duyar. Daha sonra yüzüne garip garip bakan, kocaman, sarı bir kurbağayla karşılaşır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir gece vakti kendini sahilde buluverir; adının Deniz Yaveri olduğunu söyleyen bir yunus, Lunalos hakkında ona tüyler ürpertici şeylerden bahseder. Gaddar Unke adında birinin lanetli bir büyüyle ada sakinlerini yıllardır esaret altında tuttuğunu ve bu duruma son verecek seçilmiş kişinin 500 dolunayda bir ortaya çıktığını anlatır Deniz Yaveri.

Ve en sonunda öyle bir şey söyler ki Katha kendini hiç ummadığı bir mücadelenin ve nefes kesici bir maceranın içinde bulur!"



Maya ve Motte
Seni Yaramaz Tüy Yumağı

Yazan: Antje Szillat
Resimleyen: Nina Dulleck 

"Birimiz ikimiz, ikimiz birimiz için!

Tek yumurta ikizleri Maya ile Motte bu yemini sık sık tekrarlasalar da, bazen hiç anlaşamadıkları da oluyor. Çünkü sanatçı ruhlu ve sakin tabiatlı Maya'nın aksine bir an yerinde duramayan Motte, sık sık kendisinin de kardeşinin de başını derde sokuyor.

Fakat bir gün Motte öyle bir şey yapıyor ki daha önce yol açtığı tüm dertler bunun yanında önemsiz kalıyor. Oldum olası köpek beslemek isteyen Motte, parktan geçerken karşılaştığı epey sevimli, fakat oldukça büyük köpeğin sahipsiz olduğunu anlayınca tutup eve getiriyor! Evde köpeğe müsaade edilmediğinden, bu afacan köpeği evin arkasındaki kulübede saklamak için Maya'dan yardım istiyor. Köpeklerden ölesiye korkan Maya'nınsa bütün bu dertlerin dışında müzikal seçmeleri için şarkı sözü yazması ve sahne korkusunu gerekiyor.

Ve tabii ki her şey büsbütün birbirine karışıyor!"



Hiç yorum yok: