5 Kasım 2010 Cuma

2010 Tüyap Kitap Fuarı ve ben!












Bu sene de fuarı dört gözle bekledim!Kitap listem hazırdı.Tabii bu sene alacağım kitapların içerikleri de genelde hamilelik, annelik ve bebek bakımı üzerine yoğunlaşmıştı:)













Fuar başladı, ben de ancak dün gitme fırsatı bulabildim (tatil günüm olduğu için).Ama nasıl gittim?Sabah eşimle yola çıktık ama yolda benim tansiyonum düştü sanırım, kendimi iyi hisstmediğimi söyleyince bir kafeye oturduk.Ben oturuyordum ama zor duruyordum oturduğum sandalyede.Eşim dedi ki, sen iyi değilsin, taksi çağırayım eve gidelim.Ben "biraz daha oturalım kendime gelirim" dedim.Biraz daha oturup dinlendim, sonra lavaboya gidip döndüm, kendimi daha iyi hissediyordum ama yine de çok iyi değildim.Eşim ısrarla eve gidelim dedi ama ben fuara gitmeyi kafama taktığım için inat ettim ve tekrar yollara düştük!Minibüse binip Taksim'e çıktık, oradan da Tüyap'ın servisine bindik ve yaklaşık 1 saatlik yolculuktan sonra Tüyap'a vardık.Neyse ki kendimi daha iyi hissediyordum artık.












İçeriye zar zor girdik.Zar zor diyorum çünkü her yer öğrenci kaynıyordu!Düzen hastası olduğum için, fuarı gezmeye de 1.salondan başladım.Aman Allahım, o ne kalabalık öyle!Çocuklardan yürüyemiyor ki insan!Her yer çocuk, her yer!Bir standa yaklaşıyorum bakmak için, ne mümkün!Çocuklar önünde sıra olmuş, hem de tek sıra da değil, 3-4 sıra şeklin de dizilmişler, yaklaşamıyorsun bile!Ayrıca etrafta devamlı koşuşturuyorlar, ben de kendimi ve karnımı (bebeğimi) korumaya çalışıyorum.

Neyse, böyle biraz dolaştım, birkaç kitap aldım, sonra eşimle oturup dinlendik biraz.Malum, hamilelik dolayısıyla non-stop gezemiyorum, mutlaka dinlenmem gerekiyor arada.Sonra 2 ve 3.salonları gezdim, kitaplardan bulabildiklerimi aldım.Sonra yine dinlendik, yemek yedik ve gezdik.Bu şekilde akşam 5'e kadar oradaydık.Ama beni orada gezmek değil, inanın öğrenciler yordu!Yani o kadar çok okul grubu, öğrenci vardı ki, mümkün değil gezebilmek.Özellikle Penguen, Uykusuz gibi dergilerin stantlarına yaklaşmak imaknsızdı öğrencilerden.Bence buna en kısa zamanda bir çözüm bulunmalı.Mesela belirli günler öğrenci gruplarının ziyareti için ayrılabilir.Bu şekilde hem onlar rahat eder, hem de biz!

Bu arada yine bir sürü kitap aldım.Tam 21 adet!Dediğim gibi bu sene daha çok bebek bakımı üzerine yoğunlaştım, ama bazı bulamadıklarım da oldu.Hatta fuara katılmayan yayınevlerinin olduğunu da fark ettim!Bir de mesela NTV Yayınları'ndan bir kitap alacaktım, görevliye sordum, kalmadı dedi!Çok şaşırdım!Bence fuarda da kalmazsa nereden bulacağız?Hem sen fuara hazırlıklı geleceksin değil mi?Elinde yedeklerin bol bol olacak!Koskoca fuarda da kalmadı demek ayıp bence!

Aldığım kitaplar şöyle arkadaşlar:

1.Egoist Olma Sanatı - Joseph Kirschner
2.Musa'nın Çocukları - Ergün Poyraz
3.Modern Bebek Bakımı - Dr.Erhan Ateş
4.Takunyalı Führer - Ergün Poyraz
5.Bilinçli Bebek - Aletha J. Solter
6.Kendini Sevmekle Başlar Herşey - Michaela Merten
7.Yanılsamalar Kitabı - Paul Auster
8.Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos
9.Büyük Umutlar - Charles Dickens
10.Haliç'te Yaşayan Simonlar - Hanefi Avcı
11.A'dan Z'ye Felsefe - Alexander Moseley
12.Çocuk Psikolojisi - Haluk Yavuzer
13.Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer - Thomas Cathcart&Daniel Klein
14.Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
15.Küçük Ağa - Tarık Buğra
16.Sultanın Mutfağı - Özlem Kumrular
17.Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu - Italo Calvino
18.Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken - İclal Aydın
19.Merhaba Bebek - Sinem Olcay Kademoğlu
20.Felsefenin Tesellisi - Alain De Botton
21.Akıllı Bebekler Akademisi - M. Semih Summak&Elçin Gören Summak

8 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

ne guzel yaaa bole kıtap okumyı sevenlere cok ozenıyorum...ben ne zaman baslasam bır yerde tıkanıyorum ve coook sonra bıtırıyorum...

Filiz dedi ki...

yeni kitapların hayırlı olsun canım,zorlanmışsın ama çok güzel bir gün olmuş anladığım kadarıyla.yeni kitapların kokusuna bayılırım:))almaktan hiç usanmayacağım şeylerden biri de hiç şüphesiz kitaplar.fuara gidemedik ama internetten siparişle alıyoruz biz kitaplarımızı.gelen koliyi açarken nasıl da heyecanlanıyoruz:)

Ipek dedi ki...

Ben de cok ozendim gercekten, ama kitap okumayi sevmene degil Tuyap kitap fuarina gidip tam 21 tane kitap almana. Hepsi de cok guzel kitaplar. Iyi okumalar!

Syhn dedi ki...

Allahtan öğrenciler gezmene müsade etmemiş canancım :))
hamile olmasaydın ve öğrenciler olmasaydı ne yapacaktın fuarı eve mi taıycaktın artık hı :))

tarih84 dedi ki...

oğğğ bundan sonrasında bizleri birbirinden şahane yazılar bekliyor desene, nasıl taşıdın onca kitabı merak ettim valla.bebek ve sen yorulmadınız mı?

Unknown dedi ki...

Sevgili Çilekli Kız,
Benim eşim de aynen senin gibi.Okumaya başlıyor ve bir süre sonra sıkılıp bırakıyor malesef,onu alıştıramadım okumaya:(

Filiz'cim teşekkür ederim.Evet zor oldu ama değdi.Fuarın o kendine has havasını çok seviyorum,gerçi bu sene dediğim gibi çok kalabalıktı ama!

Sevgili Acai_berry,
Teşekkür ederim.Bu sene de gittim fuara ama bebiş olduktan sonra herhalde biraz zor gideceğim:))

Seyhan'cım haklısın valla!Herhalde öyle olsaydı 21 değil 41 kitap alıp gelirdim eve!!

Sevgili Tarih84,
Eşim sağolsun taşıdı yoksa benim taşımam mümkün değil!

defne dedi ki...

amann tanrııım, 21 kitaba hem güç hem para hiç bişey yetmez yahu :))

Bestesiyleannesi dedi ki...

fuara gitmek hiç kısmet olmadı valla. fiyatlar uygun mu bari kitapçılara ve internet alışverişine göre?