12 Kasım 2010 Cuma

İki dosttan bir mim!


















Geçtiğimiz günlerde Sevgili Nazo ve Seyhan bana, tam da bana uygun bir mim yolladılar.Mimin konusu şöyle:

Kitaplığınızın karşısına geçin.Gözlerinizi kapatın.Derin bir nefes alın.Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin.Şimdi gözlerinizi açın.Bir kitap seçmiş durumdasınız.O kitabı satın aldığınız, ya da hediye gelmiş de olabilir, anı hatırlamaya çalışın.İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın.Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin.Evet, ne güzel bir koku bu!55.sayfayı bulun.Sayfayı tekrar okuyun.Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın.Daha sonra siz de 3 arkadaşınıza cevaplaması için gönderin.

Benim seçtiğim kitap İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin 6.kitabı Şimdi Düğün Zamanı.
Aldığım zamanı net olarak hatırlamasam da fikir yürüterek şöyle bir sonuca vardım.Kitabın içine tarih yazmışım, 2004 yılı, yani evli değildim ve büyük ihtimalle Ankara'daydım.Ankara'da olduğuma göre kitabı Dost Kitabevi'nden almışımdır.Zaten İpek Ongun'un tüm kitaplarını dört gözle bekleyip aldığım için bu kitabı da yine çıkar çıkmaz aldım diye hatırlıyorum.

55. sayfadan bir paragraf da şöyle:
"Dedem, söz istercesine parmağını havaya kaldırarak, 'Tamam işte' dedi.'Benim de söylemek istediğim buydu.Damat adayı sayılabilir ama henüz damadımız değil.'
Bu sözleri huzursuz bir sessizlik izledi.Murat Enişte'nin yüzünde eğlendiğini belirten hafif bir gülümseme vardı.Tabii onun tuzu kuru...Böyle bir sahneyi eğlenceli bulabilir.Öte yandan, yan yan Oktay'a bakmakta olandefne Teyze'nin gözleirndeyse kuşku dolu pırıltılar yanıp sönmekteydi."

Ben de bu mimi Sevgili Filiz'e, İki Deli Kadın Pınar'a ve Medanşeri'ye gönderiyorum.


7 yorum:

Syhn dedi ki...

mimi yanıtladığına sevindim ;)
ipek ongunun bu bir genç kızın gizli defteri seriisinden artık gına gelse de her kitabında devamını okumayacağım artık dediysemde okuduğum kitap.
55. sayfadan seçtiğin ise..
oktayın mazi olduğunu hatırlattı :)

francesca mckennitt dedi ki...

Serra üniversiteye başladıktan sonra bırakmıştım ben, bu işin sonu yok diye.. Halbuki 2. veya 3. kitabı tam hatırlayamıyorum ama en az 6-7 kere okudum bu inat yüzünden :)

Unknown dedi ki...

Seyhan'cım ben teşekkür ederim mim yolladığın için:)
Evet,insan hep bir daha okumayacağım diyor ama yine de merak edip okuyor!Oktay'ın mazi olduğunu da nasıl hatırlıyorsun:))

Sevgili Francesca,
Bazen ben de bu serinin bazı kitaplarını hatırlayamıyorum.O zaman da napıyorum?Hemen baştan alıp yeniden okuyorum tüm seriyi:))

Zuzu dedi ki...

Yine mimlendiniz:)
http://nevaaa86.blogspot.com/

Guz dedi ki...

cok guzel bir seri,20 yasimdayim hala okurum :)

İKİ DELİ KADIN dedi ki...

Canım selammm,
mimi cevapladım seve seve :) cok teşekkürler...

Zeynep Şeker dedi ki...

ahh hayatımın kıtap serısıdır bu serı.. nasıl heyecanla okurdum , bır gunde bıtırırdım her bır kıtabı. Hatta ıpek ongun a mektup yazmıstım, cevap vermıstı ne sevınmıstım :)
Blogunuzu severek takıp edıyorum cunku bende bır kıtap kurduyum, ingiliz edebiyatıyla ilgili ve hayata daır farklı yazılar bulmak ıstersenız bende bloguma beklerım:)
http://zeynepsek.blogspot.com

Sevgıler
Zeynep