8 Kasım 2010 Pazartesi

İki Kitap

















Geçenlerde okuyup bitirdiğim iki kitaptan bahsetmek istiyorum.Birisi Sunay Akın'ın Kırdığımız Oyuncaklar adlı kitabı, diğeri ise Nükhet Demiray'ın Sabırsız Bebeğimin Seyir Defteri.

Öncelikle Sunay Akın'ın kitabından bahsedeyim.Sunay Akın'ı, televizyonda rastladığımda çok severek izler ve dinlerim.Sohbeti çok hoştur, dinlemesi çok zevklidir.İnsan onu dinlerken devamlı bir gülümseme ihtiyacı duyar, hayata toz pembe bakar.
Kitap yazdığını biliyordum ama alıp okumak kısmet olmamıştı.Geçtiğimiz aylarda D&R'dan aldım iki kitabını.Bunlardan birisi Kırdığımız Oyuncaklar idi.Bu kitapta çeşitli oyuncaklarla ilgili hikayeler anlatmış Sunay Akın.Yine o bildik hoş sohbeti tadında hikayeler.Toplam 40 hikaye bulunuyor kitapta.Bunlardan bazıları Kar Altında Denizaltı, Ege Vapurunun Salıncağı, Hilafetin Taşbebeği, Oyuncaklara Kıymayın Efendiler, Oyuncak Asker Olmasa, Tahta Atın Süvarisi...
Eğer eğlenceli, hoş vakit geçirerek kitap okumak istiyorsanız bu kitabı okuyun, Sunay Akın'ın tatlı sohbetine katılın derim.


















Diğer kitap ise yine hamilelik üzerine.Bu kitabı 2008 yılındaki Tüyap Kitap Fuarı'ndan almışım, yani daha ortada hamilelik filan yokken!Geçenlerde de kitaplığımda gözüme çarptı, aldım elime ve birkaç günde okuyup bitirdim.Kitapta Nükhet Hanım prematüre bir bebek sahibi olduktan sonra yaşadıklarını bizlerle paylaşmış.Hamileliğinin 27. haftasında 1200 gr. olan bebeğini dünyaya getirmek zorunda kalıyor.Dünyaya getirdikten sonra da onun yaşaması için herkesin ne kadar çaba gösterdiğini, hayatlarını tamamen bebeğe göre nasıl düzenlediklerini, bebeklerinde oluşabilecek risklere karşı nasıl savaştıklarını anlatıyor.Çok etkileyici bir kitap.Ben bu konuda (prematüre bebekler) hiçbir bilgi sahibi değildim.Ama bu kitabı okuduktan sonra, prematüre bebek dünyaya getirmenin ve onu yaşatmanın ne kadar zor olduğunu öğrendim.Bence çocuk sahibi olmayı düşünenler ve çocuk bekleyenler mutlaka okuyup bilgi edinmeliler.

7 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

9 günlük tatile çıkarken bu kitaplardan en z birini mutlaka edineceğim.
Önerin için teşekkürler tatlım
sevgiler

Zeynep'in Evi dedi ki...

bu haftasonu bende sunay akının bir kitabını aldım..hep aynı tarzda kısa hikayeler yazıyor ve ben çok seviyorum hemşerimi okumayı:))

mutfakcini dedi ki...

Not alındı okunmak üzere :)

Meyra dedi ki...

merhaba...
geçen hafta oyuncak müzesindeydim bi insan bu kadar huzurlumu anlatır ufacık oyuncağın hikayesini:))
ilk fırsatta okunacaklar listesine alındı bile;)

Syhn dedi ki...

sunay akkın ay hırsızı okunmayı bekliyorr :/

bende tam senlik bir mim var :D

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Sunay Akın'ı duymuştum ama alamamıştım şimdi tekrar aklıma getirdiniz, teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Topnudecelebrities. [url=http://www.novinky-cz.com/internet/getting-a-nude-model-for-your-upcoming-shoot.html]www.novinky-cz.com[/url]