30 Kasım 2010 Salı

Karpuz - Marian Keyes


















Geçenlerde okuyup bitirdiğim bir roman Karpuz.Gerçi ismiyle ne alakası var, ben pek anlayamadım ama, yine de eğlenceli bir kitaptı.


Tipik bir chick-lit romanı Karpuz.Yazarı da zaten chick-lit kraliçelerinden Marian Keyes.Ben şahsen kendisini çok beğenirim.Bu kitabını da severek okudum.Eğer eğlenceli birşeyler okumak istiyorsanız, bu kitabı tavsiye ederim.


Kitabın konusu şöyle: Evli ve iyi bir hayata sahip olan Claire aynı zamanda da hamiledir ve bir kız bebek beklemektedir.Ama kızının doğumuyla hayatı bir anda alt üst olur.Kızını doğurduğu gün, kocası tarafından da terk edilir ve mecburen gidip ailesinin yanına Dublin'e yerleşir.Orada kendisini toparlayıp yavaş yavaş yeni bir hayat kurmaya başlar, hatta bir de erkek arkadaş bulur.Ama ilerleyen günlerde kocası tekrar kendisine dönmek ister ve bu da Claire'in kafasının tekrar karışmasına yeter de artar bile!


Benim de hamilelik dönemime denk gelmesi tesadüf oldu kitabın.Okudukça Claire'in kocasına çok sinirlendim tabii:)


Kitabın tanıtım yazısı ise şöyle:

"Dört gözle beklediğiniz bebeğiniz, kusursuzluğuyla övündüğünüz hayatınızı darmaduman edecek bir olayın habercisiyse?

Claire hayatı boyunca hayalini kurduğu her şeye sahip.

Taptığı bir koca, harika bir ev, iyi bir iş vs.Derken günün birinde -ki ilk bebeklerinin doğumuna denk düşen bir dönemdi bu- hiç beklemediği, savunmasız bir anında kocası James tarafından terk ediliyor.Claire, yeni doğmuş kızı, kırık kalbi ve aynada bakmaya güç bela cesaret edebildiği doğum sonrası vücuduyla bir başına kalıyor.

Çaresizlik hali tarafından işgal edilen Claire, Dublin'e, memleketine dönmeye karar veriyor.Tuhaf olarak tanımlanabilecek ailesinin sevgi dolu kanatlarının altına sığınarak iyileşiyor.Hatta o kadar iyileşiyor ki, James yeniden hayatına girmeye kalkıştığında, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşıyor."


"Sıradışı, ayıltıcı ve elbette sürükleyici bir roman."

-Mademoiselle


"Eksantrik bir romantik komedi...Baştan sonra espriyle kuşatılmış."

-New York Times Book Review


"Keyes, İrlanda Kurgu Kraliçesi unvanını sahiplenerek Binchy'nin tacını elinden alıyor."

-Irish Independent


"Marian Keyes'e chick-lit romanların kraliçesi demek hafif kaçar."

-Heat

6 yorum:

tarih84 dedi ki...

ben karpuzu karın şişliğine taktığı anlam sanıyordum, bebeğine, karnına söylenmiş bir başlık zannetmiştim.roman zaten kızı ile ilgili yani kopuş doğum sonrası olunca direk ona itafen bir başlıktır diye düşünmüştüm.

Unknown dedi ki...

Sevgili tarih84,
Haklısın bak ben o yönden düşünmemiştim hiç!

yıldız dedi ki...

Evet çok eğlenceli kitaplar yazıyor.Özellikle Senden Başka Yok isimli kitabını çok severek okumuş ve çevremde bir çok kişiye okutturmuştum.Herkese çok sevmişti.Kuzenim hala benden ona benzer kitap istiyor.
Şimdi ise tatlım kitap okumaya vakit yok.Okuduğum kitaplar bebek bakımı ile ilgili o da inan iki arada bir derede.Uyusam mı okusam mı diyorsun.
Doğumdan sonrasını merak ediyorsun ya ruh halin sana kalmış.Ki eminim bebeğini en güzel duygularla karşılayacaksın.Bebeğinin yüzünü çok merak ediyorsundur en çok sen.
Ama en önemlisi sağlıklı olsun diye dua et.Uykusu yemesi içmesi iyi olsun de.
Küçük meleğin gelince herşey değişecek çok sevdiğin kitaplarına hasretle bakacaksın;))
Ben kitaplığımın önüne gidip okumadığım kitaplarıma hasretle bakıyorum çünkü:))))

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Bende nedense karpuzu gördüm ve hamile kadını direkt çağrışım yaptım vallahi... Hoş kitapmış...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

paylasimin icin tesekkürler canim.. sevgiler..

GÜNCE dedi ki...

TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN:)))