2 Mayıs 2011 Pazartesi

Ne okudum bu aralar?

Bloglar kapandıktan sonra uzun bir müddet yazamadım biliyorsunuz.Bu arada geçen zamanda ne kadar kitap okudum sizce?5, 8, 10?Hayır bilemediniz!Sadece 4 kitap!Yaklaşık 4 ayda 4 kitap bitirmişim, ne tembelim değil mi?Ama tek tesellim, oğlumla vakit geçirdiğim için okuyamamış olmam!Eh bu da az bir teselli değil, değil mi?

Oğlum doğduktan sonraki zamanlarda hemen hemen hiç kitap okuyamıyordum, malum daha minicik, ilgi bekliyor, sevgi bekliyor, ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor.Bu nedenle o günler kitapsız geçti.Ama oğlum yavaş yavaş büyüdükçe ben de kitaplarıma tekrar dönmeye başladım.Biliyorsunuz, daha önceden bahsetmiştim, bebek bakımıyla ilgili birçok kitap almıştım.Artık biraz da bu tür kitaplara ağırlık vererek okumaya başladım.Örneğin iki tane bebek bakımıyla ilgili kitap bitiriyorum, sonra bir tane diğer türlerde kitap okuyorum.Hem böylece üst üste bebek bakımıyla ilgili okumak da sıkmamış oluyor.

Bu dönemde okuduğum 4 kitap şunlardı:
-80'lerde Çocuk Olmak
-Bilinçli Bebek
-Modern Bebek Bakımı
-Osmanlı Sarayında Hayat















İlk kitap 80'lerde Çocuk Olmak, çok isteyerek aldığım ve beğendiğim bir kitap oldu.80'lerde yaşamış 90 kadar yazar tarafından yazılmış anılardan oluşan bu kitap, gerçekten insanı o yıllara götürüyor.Kitap o dönemin çizgi filmlerini, pembe dizilerini, oynanan oyunlarını, mahalle arasında yaşananları vs. birçok anıyı yeniden zihnimizde canlandırıyor.Hep bir gülümsemeyle okuyorsunuz kitabı.Bilmiyorum, benim "iyi ki okumuşum" dediğim kitaplardan biri oldu.















İkinci ve üçüncü kitaplar bebek bakımıyla ilgili ve iyi ki alıp arşivime ekledim diyebileceğim nitelikte kaynaklar.Bilinçli Bebek, Aletha Solter isimli dünya çapında bir uzman tarafından yazılmış ve Doğan Kitap tarafından yayınlanmış.Ben kesinlikle çok faydalandım ve kitaptan.Özellikle "çocuğunuz her istediğinde onu kucağınıza alın, çünkü onun sizin sıcaklığınıza ihtiyacı var" görüşünü benimsemesi beni kalbimden vurdu:)Mutlaka tavsiye ederim anne adaylarına ve annelere!













Diğer kitap ise Modern Bebek Bakımı 0-12 Ay Dönemi Bebek Bakımı ve Sağlığı.Dr.Ayhan Ateş tarafından yazılmış yine oldukça yararlı bir kaynak.Bebeğinizle ilgili herşeyi bu kitapta bulabilirsiniz.Ay ay gelişim, aşı takvimi, beslenme, hastalıklar, uyku düzeni, anne baba davranışları gibi pek çok konuyu barındırıyor.Mutlaka bulunmalı!
















Okuduğum son kitap ise son zamanlarda çok popüler olan Osmanlı tarihi üzerine.İlber Ortaylı'nın Osmanlı Sarayı'nda Hayat isimli kitabı.Her ne kadar tarih şimdilerde gündemde olsa ve birçok insan bu sebeple tarih kitapları okumaya başlasa da ben onlardan biri olmadığımı gururla belirtmek isterim.Ben her zaman tarih okumayı sevmişimdir ve tarih kitapları okumuşumdur.İşim gereği de zaten okumaktayım.Topkapı Sarayı'nı anlatan bu kitabı da, sarayla ilgili daha net bilgiler edinmek için okudum.Biliyorsunuz İlber Ortaylı'nın engin tarih bilgisi tartışılmaz.Onun yazdığı bu kitap da oldukça aydınlatıcı.Topkapı Sarayı nasıl kullanılmış, ne nerede bulunur, kimler nerede kalmış, padişah kimleri nerede ağırlamış gibi birçok bilgiyi kitaptan edinebilirsiniz.Tarih sevenler bence okumalı ve Osmanlı'nın bu muhteşem sarayını daha yakından tanımalı.

4 yorum:

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Canancım gene de az kitap okumamışsın ben o dönemde 1 kitabı zor bitiriyordum genelde de bebek bakımıyla ilgili oluyordu ama şimdi acısını çıkarıyorum sende Can biraz daha büyüsün bol bol kitap okursun:))
öpüyorum seni

Zeynep'in Evi dedi ki...

canım senin uğraşman gereken işler vardı sekteye uğraması normal..can birazdaha büyüsün eminim eski tempona kavuşacağına..kitap kurdusun sen:)

Unknown dedi ki...

merhaba, kendimden biliyorum, bazen bir-iki sayfa okumak bile imkansız hale geliyor, ruhsal sıkıntılar falan. Hem senin geçerli sebeplerin varmış. Kaldı ki sen dört kitap okumuşsun. Ben aylarca kitap okumadığım/okuyamadığım dönemleri biliyorum. O yüzden kendine haksızlık etme :-)
Bu arada 80'lerde Çocuk Olmak kitabını merak ettim senin vesilenle. Nostaljiyi seviyorum, belki de seneye 30 olacağım için. Yaşlanıyorum :-(

sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

İzgüncüm kesinlikle!Can'ın hayatı yavaş yavaş düzene girdikçe,bana da kitap okuyacak daha çok vakit kalıyor,fark ediyorum!

Zeynepcim gerçekten çocuk insanın tüm hayatını etkiliyor ve değiştiriyor,her şeyini ona göre ayarlıyor insan:)

Sevgili evvelzamaniçinde,
80'lerde Çocuk Olmak gerçekten de tam nostalji!Bence al ve oku:)