12 Kasım 2011 Cumartesi

Japon Ne Yapmış

İlk kitap Japon Yapmış'ı okumuş ve görüşlerimi burada yazmıştım hatırlarsanız. Bu ikinci kitap Japon Ne Yapmış'ı bana, kitabın yayınevi Çınar Yayınları'ndan Kadir Bey gönderdi. Blogumda okuyup tanıtmamı rica etti, ben de seve seve dedim çünkü ilk kitabı da çok beğenmiştim. Daha sonra zaten kitabın yazarı Onur Bey ile de iletişime geçtim ve kendisi de bana her iki kitaptan birer tane gönderdi blogumda hediye etmem için ve ben de şanslı arkadaşımız Rüzgara Doğru kazanmıştı.

İkinci kitap Japon Ne Yapmış, ilk kitaptan daha eğlenceli inanın! Okurken kendi kendime güldüğüm, hatta kahkaha attığım o kadar çok zaman oldu ki! Bu kitap tam bana göre olmuş, Onur beyin eline sağlık! Çünkü orada yaşarken başından geçenleri, yaşadıklarını, duyduklarını, gördüklerini ve öğrendiklerini yazmış. Öyle de güzel yazmış ki, ben kitabı okurken hem bitmesin diye okumak istemedim, hem de merak ettiğimi için bir an önce okumak istedim:)

Bu kez, Japon Yapmış yazımda olduğu gibi kitaptan alıntılar yapmayacağım çünkü bu kitapta alıntı yapılacak bölüm yok, hepsini okumanız gerek! Ben özellikle Japon tuvaletlerinin anlatıldığı bölüme bayıldım! Gördüğüm ve bana kitap tavsiyesi soran herkese hep bu kitabı tavsiye ediyorum:)

Burada yaptığım kitap çekilişinde Japon Yapmış ve Japon Ne Yapmış'ı hediye edeceğimi yazınca herkesten çok büyük ilgi gördü. Ne dersiniz, acaba Çınar Yayınları'na rica etsek de bu iki kitaptan bana gönderseler, ben de yine bir çekiliş ile size hediye etsem çok güzel olmaz mı?

8 yorum:

ferulago dedi ki...

Süper olur, hatta bu sefer bana çıksın :)

tarih84 dedi ki...

çekiliş süresince en çok içimde kalan kitaplar bunlar oldu desem yeridir. Uzak doğu hayranıyım G.Kore başı çekse de Japonya başlı başına merak konusu. Bu yazınla birlikte ilgim daha da arttı doğrusu.

dersaadet dedi ki...

Bu kitabı birkaç yerde görmüştüm. Eğlenceli bir kitaba benziyormuş. Kota kalkınca edinip okuyacağım:)

Adsız dedi ki...

Gerçekten bu Japonlar ne yapmış?Japon Atsushi Miyazaki de çok etkiledi beni.Bu şekil bir insan olabilmek için bu Japonlar ne yapmış diye en çok bunu merak ettim,sonra bir dolu Japon çocuğuna Dağ Başını duman almış marşını öğreten japon öğretmenleri de.

Unknown dedi ki...

harika olur..ben çok merak ettim bu kitapları şimdi..

Adsız dedi ki...

Merhaba :) Evet o şanslı izleyici bendim. Tekrar tekrar şansıma ve sizlere teşekkür ederim:)
Okumakta olduğum kitabı bitirir bitirmez "Japon Yapmış"a başladım ve gerçekten keyif alarak okuyorum. Sanırım Japonlardan öğrenmemiz gereken birçok şey var. Saygı, özgüven, eş ilişkileri, ülkelerine duydukları saygıları, birbirleriyle ilişkilerindeki tutum.. Henüz tam bitmedi. Bu aralar başka sebeplerden ötürü kitap okumaya pek ağırlık veremediğimi utanarak itiraf etmeliyim ama en yakın zamanda bitecek ve ben "Japon Ne Yapmış"a da başlayacağım. Gerçekten keyif veren bir kitap. Okumaya başladım mı zaman hızla akıyor, bırakamıyorum. Tekrar tekrar teşekkür ederim :)

E.G. dedi ki...

olsun olsun! Hem benim ilk çekilişim olacak! Rica etsen çok güzel olur bence.

Eren dedi ki...

Müthiş olur hem de!! İnşallah bu kitaplar bir çekilişte daha yer alır..