1 Haziran 2012 Cuma

Altın Bilek Yayınları'ndan yeni kitaplar

Altın Bilek Yayınları'ndan pazartesi günü harika kitaplar geliyor!



GÖLGEDEKİ ADAM – PINAR ÇEKİRGE / BAHADIR BAKIM


Evlilik gibi uzun süren ilişkilerde, çok çeşitli nedenlerle, taraflar başka insanlarda teselli aramaya, bazen aşk aramaya, bazen heyecan aramaya teşebbüs ederler. Yasak aşkların heyecanlarına kapılıp, çoktan beri sıkıldıkları monotonlukta kaçınmak isterler. Ve çoklukla kaçan taraf erkek olur; kadın evine ve çocuklarına duyduğu sadakete binaen kendi arzularını, hislerini duymazdan gelmeye çalışır. Ama bazen bu mümkün olmaz.

Gölgedeki Adam, kadınların da aldattığı gerçeğinden hareketle, hem duygusal hem de psikolojik olarak aldatılan erkekleri inceliyor.

Pınar Çekirge ve Psikiyatrist Bahadır Bakım'ın kaleminden, eşini aldatan kadınların hikâyelerini okurken, aynı zamanda psikolojik çözümlemelerle de kendilerini bu yola taşıyan süreçlere hakim olacaksınız. Aldatan kadının "Ya o, ya ben" ikilemine ışık tutan bu kitap, size yapmamanız gereken hataları da gösteriyor.

Kendi ilişkisine bakmaya cesaret edebilenler için bir düşünce haritası bu kitap...


ISBN: 978-605-5831-25-7

BARKOD: 9786055831257

FİYATI: 9 TL

SAYFA SAYISI: 80

TÜRK EDEBİYATI KİTAPLIĞI: 11



GÜNEŞSİZ DÜNYA – MURAT TUNCEL


Edebiyatımızın modern gerçekçi kalemlerinden Murat Tuncel, Güneşsiz Dünya adlı bu yapıtındaki öyküleriyle bizi 80’li yılların o güneşsiz günlerine götürüyor. Bu öykülerde okur, 12 Eylül’ün karanlıklarına dalıp dalıp çıkarken, değil aydınların sıradan insanların bile hoş geldin işkenceleriyle nasıl tanıştıklarını, sürgünlerini, yaşama tutunabilmek için verdikleri yaşama tutunma mücadelelerini, içlerinde yaratılan korkularını da okuyacak. Bunları okurken de kendisine sık sık “Bunlar benim ülkemde mi yaşanmıştı?” diye de ironik bir soru soracak.

Bu öykülerde de kendine özgü yalın anlatımıyla, öykü karakterlerinin yaralı duygularının derinliklerine yavaş yavaş inen Tuncel, sınırsız kötülükleri anlatırken de gerçekle düş arasına düşürüyor okuyucuyu.

Daha önce Üçüncü Ölüm ve Maviydi Adalet Sarayı adlı romanlarıyla, Beyoğlu Çığlıkları adlı öykü kitaplarını yayınladığımız yazarın bu kitabının da zihinlerinizde iz bırakacağı inancındayız.


ISBN: 978-605-5831-07-3

BARKOD: 9786055831073

FİYATI: 13,50 TL

SAYFA SAYISI: 156

TÜRK EDEBİYATI KİTAPLIĞI: 9


SALGIN – WAYNE SIMMONS


Belfast'te başlayan salgın, giderek yayılmaya başlarken, gündelik yaşam da geri dönülmez bir eşikten geçerek giderek bir kâbusa dönüşüyor. Başlarda tek tük ama sonradan korkutucu sayıda insanın etkilenmeye başladığı virüs, kontrolden çıkmaya başladıkça, salgınla mücadele etmekte olanlar da sinirsel problemler yaşamaya ve çözüm üretecekleri yerde sorunları büyütmeye başlıyorlar.

Panik, dedikodu, yanlış bilgilendirme, insanların ben egosu ve bencillikleri bu kez bütün bir insanlığın yok olmasına sebep olabilir. Ama belki de hâlâ bir şans vardır...

Bildik bir kahramanı olmayan ama gerçekçiliğiyle göz dolduran, baştan sona sürükleyici bir yok oluş macerası...

.Kızgın güneş, harabeye dönmüş şehrin nasırlaşmış kiremitleri ve harçları, yaşam ve ölüm arasındaki acımasız ve kanlı mücadeleye ev sahipliği yaparken, tek umut yeniden insanlığı keşfetmek olacak...


"Wayne Simmons’u okurken, karnınızda feci bir ağrı duyacak, aldığınız darbelerle nefesinizin kesildiği hissi uyanacak sizde."

Jessica Brown, horrornews.net


"Korktuğunuzu itiraf etmekten çekinecek ama bitirmek için de yarını bekleyemeyeceksiniz."

New York Times Books Reviewer


"Bir an gerçekten Belfast'te, salgından korunmaya çalıştğımı sandım. Gerçekçiliği sarsıcı, hem de çok..."


Daniel Richborn - The Boston Globe


ISBN: 978-605-5831-26-4

BARKOD: 9786055831264

FİYATI: 20 TL

SAYFA SAYISI : 363

MACERA POLİSİYE GERİLİM KİTAPLIĞI: 12



TUFANDA AŞK EZGİLERİ – İLKER BALKAN


Bir zamanların dillere destan aşklarına özendiği halde post-modern aşklarda huzursuzluğa, tatminsizliğe ve mutsuzluğa yelken açanların çokluğunu hatırlayarak başlayın okumaya bu romanı. Platonik bir aşktan gerçek bir aşka ulanan bir geçiş sürecini okurken, yaşadıklarınızı da düşünün ve kendinize mutluluk için nedenler üretmeye, huzuru ve yaşama sevincini geri kazanmaya bakın.

Hayranlık duyduğunuz insan en sevdiğiniz kişi haline gelmeye başladıkça, içinizde büyüyen, kabaran o deli duyguları anımsayarak yalnızlıklarınızın da mutsuzluklarınızın da geçiciliğine şöyle bir inanın ve romanı okumayı sürdürün. Hep beklediğiniz o mutluluk çok yakınınızda belki de.

İlker Balkan, güçlü kalemi, kendisine has söyleyiş tarzı ve sarsan paragraflarıyla, sizi saracak ve kalbinize dokunacak bir mutluluk ütopyası anlatıyor…



ISBN: 978-605-5831-24-0

BARKOD: 9786055831240

FİYATI: 12 TL

SAYFA SAYISI: 128

TÜRK EDEBİYATI KİTAPLIĞI :10








1 yorum:

Ceylin'in Annesi dedi ki...

Altınbilek Yayınları gerçekten çok iyi kitaplar basıyor.
Örneğin sizden kazanmış olduğum Aşk Yaz Savaşı okuyarak Altınbilek yayınları ve Eugenia Fakınou'nu tanıdım ve kendi blogumda da bunu yayınlayarak daha çok kişiye ulaşmasına aracı oldum..
Bu biribirinden güzel kitapların de hepsi beni çok etkiledi ama sanırım en çok Gölgedeki Adam'ı okumak isterdim.

Sevgiler,
http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/