6 Kasım 2013 Çarşamba

Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri / Melek Özlem Sezer


Küçükken size söylenmesini hiç istemediğiniz, söylendiği zaman sinir olduğunuz sözler, sorular var mıydı? İlla ki vardır bence, herkesin olmuştur böyle anıları.

Örnek vereyim mi?

" Gel seni bize götüreyim, sen bizim kızımız / oğlumuz ol."
" Ay sen ne kadar büyümüşsün öyle!"
" Anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?"

O yaşlarda bu tarz konuşmalar bizi öyle bunaltır, öyle gıcık ederdi ki, karşımızdaki kişiler yetişkin olduklarından ve onlara karşı saygısızlık da yapamayacağımızdan sesimizi çıkaramaz, uslu uslu cevap verirdik. Ama benim şimdiki aklım olsa inanın birkaç tanesine, bu kitapta yer alan müthiş hazırlop cevaplardan söyleyiverirdim. Böylece ben de intikam almış olmanın verdiği karşı konulmaz hazla göklere uçar, sonrasında anne babamdan yiyeceğim azarı düşünmeden birkaç dakika mutlu olurdum.

CanÇocuk Yayınları'nın bize kazandırdığı bu güzel kitap Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri, Melek Özlem Sezer tarafından yazılmış. 7+ yaş grubuna yönelik olan kitabı ben o kadar eğlenerek ve keyifle okudum ki, çocukların daha da hoşuna gideceğine eminim.

Yukarıda verdiğim örnekler kitaptan alıntı. Bunların yanında öyle güzel şeyler var ki, yazarın tespit ve gözlemlerine, ayrıca bulduğu cevaplardaki yaratıcılığına hayran kalmamak elde değil.

Eğer çocuklarınızın yaşı uygunsa onlara, yoksa kendinize mutlaka alıp okuyun bu neşeli kitabı.

3 yorum:

rosehearted dedi ki...

eğlenceli bir kitaba benziyor. bu arada sizi takibe aldım siz de beni takip etmek isterseniz: aylininannesi.blogspot.com

Syhn dedi ki...

bu arada sen de güzel güzel cocuk kitapları okuyorsun.
kitapçıları gezerken gözüm hep çocuk kitaplarında kalıyor benimde.
can çok şanslı!
;)

Aner dedi ki...

merhabalar sizi yeni kesfettim. banada ugramak istersenizz kapim acik :)