10 Kasım 2013 Pazar

Hitler Oyuncağımı Çaldı / Judith Kerr


Bu aralar hep çocuk kitapları okuyorum farkındayım, napıyım o kadar güzel, o kadar eğlenceli kitaplar geliyor ki elime, gel de okuma!

En son gelen kitaplar Tudem Yayınları'na aitti. İçlerinden biri çok ilgimi çekti ve ben de okumaya ondan başlayayım dedim.

Judith Kerr'in gerçek yaşam öyküsüne dayanan kitapta, Anna'nın sıradan hayatının birdenbire değişmesi ve değişen hayata ayak uydurma çabaları anlatılıyor. Babasının Naziler tarafından aranması sebebiyle apar topar Almanya'yı terk ederler ve her şeyi geride bırakıp yeni bir yerde yeni bir hayata alışmaya çalışırlar...

Judith Kerr'in Hitler Oyuncağımı Çaldı adlı kitabı başta Almanya ve İngiltere olmak üzere, Avrupa'nın pek çok ülkesinde çocukların mutlaka okuması gereken kitaplar arasında. (www.edebiyathaber.net)

+12 yaş grubu çocuklara yönelik olan kitabı anne babaların da okuması gerek diye düşünüyorum. Bence bir göz atın...


4 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

simi çok fena çarptı beni , aldım listeme...

nehircce dedi ki...

Oğlum henüz 7 sinde ama ben önce kendim için alacağım gerçekten merak ettim.Yaşı uygun olduğunda kütüphanesinde hazır olsun :)

Syhn dedi ki...

nazili şeyler okumuyorum ama bu tarz yazılar ebeveynler için çok iyi olur düşüncesindeyim çi coğu ne alacağını bilemiyor zira. değil mi;)

Unknown dedi ki...

herkezin gonlundeki olsa,,,ne guzel olurdu dimi?
mutlu senelereeeee