26 Mayıs 2016 Perşembe

Can Çocuk'tan Yeni Kitaplar

Can Çocuk'tan yeni kitaplar var birbirinden güzel!


Fare Adlı Kedi

Yazan: Doğan Gündüz
Resimleyen: Vaghar Aghaei


"Arkadaşlık, tek bir bakışla başlayabilir mi? Hele hele bu arkadaşlık, bir çocuk ile yastıktan bir kedi arasındaysa? Ya bir gün çocuk çok sevdiği arkadaşıyla hep birlikte olmak, her yere onunla gitmek isterse? Neyse ki, biraz yaratıcılık, bir miktar keçe, bolca da neşeyle halledilemeyecek şey yok... Doğan Gündüz'den, üç ayrı dünyanın sıkı fıkı bir arkadaşlıkta kucaklaşan öyküsü."



Kokuşuk Arkadaş

Yazan: Can Göknil
Resimleyen: Can Göknil

"As kahvaltısını yaptıktan sonra, arkadaşı Yavaş Hayvan'ı görmek için ormanın yolunu tuttu. Evden çıkarken kahvaltı masasını toplamadığı gibi, mutfak penceresini kapatmayı da unuttu. Döndüğünde kahvaltı masasının üstünde müthiş bir karınca, sinek ve böcek trafiği vardı! Neyse ki ormanda yeni tanıştığı, uzun bir burnu, burnundan da uzun bir dili olan kokuşuk arkadaşı ona yardım edebilirdi."




Kanadımdaki Deniz

Yazan: Nihan Temiz
Resimleyen: Mustafa Delioğlu

"Denizi olmayan şehirde martı ne gezer!

Kanat, Akça, Pakça, Camgöz ve Çomar:

Martıköy'ün mutlu martıları...

İyi kalpli balıkçıları ve bereketli deniziyle neredeyse bir cennet olan köylerinde, bir gün beklenmedik şekilde aç kalan martı dostlar, çareyi Şimşek adlı meraklı bir martının peşine takılıp balık kamyonunu izlemekte bulurlar. Kanatlarındaki deniz kokusuyla dağları, gölleri, ovaları aşan martılar, sonunda denizden çook uzak, kocaman bir şehre, hem de bir balık haline geldiklerinde, maceranın daha yeni başladığının farkında bile değillerdir!"


Hiç yorum yok: