12 Ağustos 2008 Salı

Chicken Literature

Bu chick lit (chicken literature) -Türkçe'de piliç edebiyatı deniliyor- denilen şeyi ben çok sevdim.Uzun süredir bu tarz kitaplar okuyorum, eğlendiriyor beni.Evet edebi bir yönü olmayabilir ama ben sevdim:) Öyle sinemada yada tvde izlediğim romantik aşk komedilerine benzetenler olabilir ama bence onlar kadar klişe değil.Bu kitaplar çok eğlenceli.Gerçekten insanın ruh haline iyi geliyor!Benim özellikle takip ettiğim ve şu ana kadar çıkmış tüm kitaplarını okuduğum yazarlar var.Mesela Jane Green'den asla vazgeçmem!Muhteşem yazıyor!Üstelik onun kitaplarını keşfedip okumaya başladıktan sonra, bu chick lit sevdam başladı:) Sonra Marian Keyes ve Robyn Sisman'ı keşfettim.Bu üç yazarın şimdi bütün kitaplarını okuyorum.Hem Türkçe çevirilerini alıyorum, hem de İngilizce orijinallerini.Piliç edebiyatı yazarlarından Cecilia Ahern, Sophie Kinsella, Jill Mansell, Susannah Bates, Lisa Jewell, Kate Jacobs'u önerebilirim.Dahası da var ama şimdilik bu kadar yeter!Eğlenmek, stres atmak, kafa dağıtmak isteyenlere şiddetle tavsiye derim:)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba,
tesadüf eseri blogunuza denk geldim ve ortak zevklerimiz olduğunu gördüm. Kitap okumak benim de en zevk aldığım uğraşım diyebilirim. Bu aralar ben de chick lit okuyorum sürekli. Gerçekten çok eğlenceli.Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilmek için ben de bloguma beklerim.
http://kitapgunlugu.wordpress.com/

fulya dedi ki...

merhaba bende bu tarz kitapları seviyorum. özellikle sophie kinsella'yı seviyorum. orjinal dillerinde okumak çok güzel oluyor. elinizdeki orjanal kitapları paylaşmak yada satmak isterseniz lütfen benimle irtibata geçin.
teşekkürler :))

fulyacakar@gmail.com