25 Nisan 2012 Çarşamba

Dönüş - Joseph Conrad

DÖNÜŞ


JOSEPH CONRAD



İçsel ve psikolojik bir drama olan Dönüş, insanlar arası ilişkileri, çatışma atmosferlerini ve zihinden geçen düşünceleri anlatmakta dünyanın en usta kalemlerinden biri olan Joseph Conrad'ın anlatım derinliği ve gerçekçi kurgulanmış, yerinde ve düşündürücü çatışma sahneleriyle, insanlığın birbirine duyduğu hürmet, samimiyet ve güvenin altında yatan pek çok soruyu gündeme getiriyor.


Zengin ve politik olarak da güçlü bir iş adamı olan Alvan Hervey, bir gün iş seyahatinden evine döndüğünde, eşinin, kendisini terk ettiğini bildiren bir mektup bulur boş evde. Yaşadığı derin iç bunalımı ve büyük çöküş, kısa bir zaman sonra eve geri gelen Bayan Hervey'in pişmanlığını belirtmesine rağmen, büyük bir çatışmaya dönüşür.

Esasta sevgiye, sevilmeye hasret olan Bayan Hervey, bir oyun mu oynamıştır, yoksa gerçekten de terk etme amacıyla evden ayrılmış ama cesaret edemeyerek geri mi dönmüştür?

Çevremizde, sevgisine sahip olduğumuz insanlara acaba ne kadar sevgi gösteriyoruz, onları ne kadar anlıyoruz? Bu büyük eserinde Conrad, bize kendi dünyamızı da sorgulayabileceğimiz önemli sorular hediye ediyor.

Gerçekler, gözyaşlarının arkasına saklı kalan buğulu gözlerde yıkıcı birer acıya dönüşür. Peki, bir gerçek sizi ne kadar incitebilir? Yanıtı mı? Hervey'in zihninde...



Dönüş

Joseph Conrad

Çev. Gizem Genç

Dünya Edebiyatı Kitaplığı

112 sayfa

ISBN: 978-605-5831-23-3

Barkod: 9786055831223

Fiyatı: 9 TL



Dağıtım Tarihi: 04 Mayıs 2012





5 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

Canan ben bu ara hiç kitap okuyorum ve çook vicdan azabı duyuyorum dilerim geçer..

ferulago dedi ki...

Hoşgeldin :) Hediyem gelmiş, tekrar teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

Zeynepcim geçer merak etme.Bazen öyle bir dönemden geçiyor insan.

Unknown dedi ki...

Ferulaocum rica ederim!Keyifli okumalar!

pelinpembesi dedi ki...

aa conrad'ın bu kitabını bilmiyordum , hemen edineceğim..