13 Temmuz 2012 Cuma

Acayip Bir Deniz Yolculuğu / Müge İplikçi


Okullar kapandı, yaz tatili başladı, üstelik havalar da sıcak... Ama siz evde tıkılıp kaldınız, tatile gitmiyorsunuz!Peki hem eğlenceli hem de serinletici bir maceraya çıkmaya ne dersiniz?

Günışığı Kitaplığı'nın yeni kitaplarından Acayip Bir Deniz Yolculuğu, hem çocukların hem büuyüklerin yaz tatilinde okuyup sevecekleri türden bir kitap.

Kitabın ana karkateri Kerem aşıdan çok korkmaktadır. Bir gün okula geldiğinde, kapıda hemşireyi görür ve aşı günü geldiğini anlar. İşte kabusları gerçek olmuştur. Aşıdan kaçacak delik arayan Kerem ve diğer çocuklar korkudan o kadar çok ağlar ki, gözyaşları bir deniz oluşturur. Kendini, eski çağlardan kalan Kibele adlı gemide bulan Kerem ve arkadaşları için hem acayip hem de heyecanlı bir deniz yolculuğu başlar.

Kitabın çizimleri de hikaye kadar güzel. Ben özellikle gemi ve deniz resimlerine bayıldım! Hikayenin aralarına serpiştirilmiş olduğundan, çocukları, devamlı yazıları okuyarak sıkılmaktan kurtarıyor.

Bence anne babalar yaz tatili için çocuklarına bu kitabı mutlaka alsın. Bakın o zaman çocuklar nasıl kitap okumak için can atacak!

3 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

Müge İplikçi bu ara pek duyulur oldu. Sanıyorum ki beğendin sen de, diğer kitaplarına göz atmak lazım o zaman.

okuyan dedi ki...

Çocuk kitaplarından çok keyif alırım.
Paylaşımın için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Canan, uzun suredir takipçin olup uzun süredir işlerin yoğunluğu nedeniyle takip edemediğim bloguna uğradım ve ne uğramak ama demek istiyorum saatler oldu heralde o kitap o kitabı o link diğer linki derken saatlerdir buradayım. teşekkürler böyle bir blog yazdığın için sevgileirmle Sibel..