6 Temmuz 2012 Cuma

Annenin Rehberi / Sinem Olcay Kademoğlu


Annelik okumakla öğrenilecek iş değil diyorlar. Evet belki haklılar ama ben okuduğum kitaplardan da çok şey öğrendim. Hala da okumaya devam ediyorum.

Geçtiğimiz hafta okuduğum ve çok şey öğrendiğim bir kitabı tavsiye etmek istiyorum size. Sinem Olcay Kademoğlu'nun yazdığı Annenin Rehberi. Yazarın ilk kitabı Merhaba Bebek'i de çok severek okumuştum, isterseniz onunla ilgili yorumlarımı burada okuyabilirsiniz.

Kitap 1-3 yaş arası çocukları anlatıyor. Bu dönemin zorlukları, sevgi-disiplin dengesi, küçük çocuklarda mizaç özellikleri, duygusal ve zihinsel gelişim, beslenme, uyku, tuvalet, gelişim takibi ve oyun gibi birçok konuya değinilmiş. Yazar uzman psikolog olduğundan ve ben de daha çok çocukların psikolojisiyle ilgili bir kitap aradığımdan, görür görmez aldım. Gerçekten de bizim anlayabileceğimiz şekilde sade ve düzgün anlatılmış konular. Özellikle çocuklarda zaman algısının geç gelişmesi, kaba kuvvet eğilimi, ebeveynden ayrılma endişesi, çocuklarla kaliteli ve paralel vakit geçirme,oyunlarda liderliği çocuğa bırakabilmek gibi konuların yer aldığı bölümleri çok beğendim ve aklıma takılan birçok soruya cevap buldum.

Yazar Sinem Olcay Kademoğlu gerçekten de çok başarılı bir psikolog ve iki kitabından da anladığım kadarıyla yazım dili oldukça sade ama doyurucu. Benim tek şikayetim kitabın daha detaylı olmaması. Yazar genel anlamda konulara değinmiş, elinden geldiğince açıklamış ama çok detaya girmeden bölümleri oluşturmuş. Ben açıkçası daha da fazlasını okuyabilirdim:)

Bence annelerin mutlaka edinmesi gereken bir başucu kitabı. Kitabı okuduktan sonra çocuğunuzun davranışları sizin için gerçekten daha anlam kazanacak.

1 yorum:

Gözde Tarifler dedi ki...

Sayfanızı yeni kesfettim, okumayı cok seviyorum ama bazen istediğim kadar cok vakit ayıramıyorum. Oyle olunca da secici olmaya calısıyorum. 14 aylık bir oglum var, ona birseyler katabilecegim herseyi okumaya calısıyorum. Bu kitap da sizin tavsiyenizle dikkatimi cekti. Hemen edinip okuyacagım

www.gozdetarifler.com