10 Ağustos 2012 Cuma

Buzdolabındaki Köpek / Behiç Ak


Günışığı Kitaplığı'nın Gülümseten Öyküleri ile tanıştınız mı? Eğer tanışmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz derim!

Çocuk kitaplarını ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Günışığı'nın kitaplarına ise bayılıyorum! Hepsi biribirinden neşeli, renkli, eğlenceli! İnsan hepsini okumak istiyor.
Bir de Behiç Ak kitapları var. Günışığı Kitaplığı'nın Gülümseten Öyküler başlığı altında yayınladığı 9 Behiç Ak kitabı bulunuyor. Güneşi Bile Tamir Eden Adam, Kedilerin Kaybolma Mevsimi, Vapurları Seven Çocuk, Pat Karikatür Okulu, Akvaryumdaki Tiyatro bunlardan bazıları. Serinin 9. kitabı ise Buzdolabındaki Köpek.

Geçtiğimiz haftasonunda bir solukta okuyup bitirdim Buzdolabındaki Köpek'i. Kitapta, Antalya'nın kendi halinde bir köyünde ailesiyle yaşayan Cem'in, halası Sevgi Hanım'ın Sibirya'dan getirip kendisine hediye ettiği köpek ile başlayan macerası anlatılıyor. Köpek büyüdükçe bir Sibirya kurdu olduğu anlaşılıyor ve Akdeniz'in sıcak ikliminde yaşaması zorlaşıyor. Günün birinde ortadan kaybolan köpek (Afacan), Cem'in taa Rusya'ya kadar gitmesine sebebiyet verecek olaylar silsileni başlatıyor.

Behiç Ak'ın dili o kadar sade ve anlaşılır ki su gibi akıp gidiyor kitap. Ayrıca kitapta hikayenin bölümlere ayrılmış olması da, çocuklar için okumayı kolayştırıyor. Tabii Behiç Ak'ın o birbirinden sevimli karikatürlerini de unutmamak gerek. Kitaba rengarenk bir hava veren, yazılanları bize adeta yaşatan ve her sayfayı açışınızda sizleri gülümseten, içinizi mutlulukla dolduran o karikatürler kitabın bence olmazsa olmazı!

Yaz tatili bitmeden Günışığı Kitaplığı'nın Gülümseten Öyküleri ile tanışın, çocuklarınızı da tanıştırın. Haydi herkes kitapçıya!

6 yorum:

denizzeynep dedi ki...

Güneşi Bile Tamir Eden Adam, Kedilerin Kaybolma Mevsimi ve Vapurları Seven Çocuk kitapalrını ben ve kızlarım birlikte okuduk. Hepsi birbirinden güzel ve eğlenceli kitaplar. Zaten biz ailecek Behiç Ak'ı ve Günışığı Yayınevini çok seviyoruz :)

yıldız dedi ki...

Bir an çocuk kitabı olabileceğini düşünmeden ne kadar ilginç bir kitap ismi dedim kendi kendime:)

Adsız dedi ki...

teşekkürler güzel bir kitapa benziyor...daha önceden bu yazarı okumamıştım

Cessie dedi ki...

Küçükken Günışığı Kitaplığı'ndan okurdum hep, zaten Christine Nöstlinger'ın kitaplarıyla büyüdüm desem yeri. Şimdi çocuk kitabı alamıyorum pek, öğrenci insanım... Okunacak öyle çok kitap var ki hepsine yetişemiyorum ama bir gün maaşım olduğunda... ahh işte o zaman tarumar edeceğim kitapçıları :D

Unknown dedi ki...

Sevgili Ayşegül,
Sevmemek mümkün değil değil mi:)

Yıldızcım,
Çocuk kitabı ama büyükler için de çok eğlenceli olduğundan emin olabilirsin!

Sevgili Asayra,
Tavsiye ederim,mutlaka oku bence!

Sevgili Cessie,
Valla para maaş yetiştiremiyorum kitaplaraaa!

Unknown dedi ki...

Cok zevkle okudum.SAyin ak yarin boluya gelecek.onu sabirsizlikla bekliyorum..