5 Ekim 2012 Cuma

Leylek Havada / Leyla Ruhan Okyay


Günışığı Kitaplığı bu aralar birbirinden güzel kitaplarla karşımıza çıkıyor. Ben de açıkçası hangi birini okuyacağımı şaşırıyorum!

Leylek Havada adlı kitap geleli çok oldu ama ben okumaya ancak fırsat bulabildim. Leyla Ruhan Okyay tarafından yazılan kitapta sıcacık bir hikaye anlatılıyor. Turist olup ülke ülke gezmek isteyen bir genç kız olan Ayça'nın, aynı zamanda ilgi duyduğu Ege'ye karşı duyguları, yatılı okulda çektiği zorlukları, ailesi ile birlikte çıktıkları Almanya gezisinde yaşadıkları ve daha neler neler...
Eğer benim gibi gençlik romanlarını seviyorsanız, bu kitabı da seveceğinizi garanti ederim. Ben ilk kez Leyla Hanım'ın yazdığı bir kitabı okudum ve okurken de hep, o yaşlarda kendi yaşadıklarım aklıma geldi, kitap beni o yıllarıma götürdü. Ayrıca çok sevdiğim, her kitabını defalarca okuduğum bir yazar olan İpek Ongun'u da hatırlattı bana. Hiç bitmesin istedim kitabı okurken. Ayça'nın yaşadıklarını onunla birlikte yaşadım adeta.

Günışığı'na, beni bu kitapla tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum ve sizlere de bu kitabı tavsiye ediyorum. Gençlik yıllarınıza dönmeniz için:)

2 yorum:

Düş Kızı dedi ki...

Yazarın "İstanbulum" serisi için Yeşilköy hakkında yazdığı kitabını okumutum. Kalemi gayet akıcı ve eğlenceliydi :)
Şimdi senin yorumundan sonra da bu kitabına ilgim arttı. En kısa zamanda kitap kuleme ekleyeceğim :)

Syhn dedi ki...

ipek ongunun alternatifi çok yazar yok diye biliyordum ben de.
be güzel bi post olmuş pek yararlı..
ben de okusam severim sanırım. çünkü bilirsin gezmeyi hiiiç sevmem ;)