25 Ocak 2013 Cuma

Beklediğim Sendin - Amor Towles


Ephesus Yayınları son günlerde yayınladığı kitaplarla oldukça dikkat çekiyor.
Beklediğim Sendin de bunlardan birisi. Amor Towles tarafından yazılmış, zevkle okunacak bir kitap.

"Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla beraber Greenwich Village'daki ikinci sınıf bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkileyici bir gülüşe sahip yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı sonuçları, Katey'yi Wall Street firmasının sekreter odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nast'ın yönetici ofislerine; kıvrak zekası ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir yıllık yolculuğun başlangıcı olur."

"Mükemmel! Zekice, nüktedan ve büyüleyici."
David Nicholls

"Büyük Buhran döneminde Manhattan'da mücadele etmek ve hayatta kalabilmek üzerine yazılmış, ilgiyi hak eden, çok başarılı bir roman..."
Wall Street Journal

"Bu hareketli dönem hikayesiyle Towles filmlerden aşina olduğumuz siyah-beyaz Manhattan'ı, garip komiklikleri, kadın-erkek arkadaşlıkları ve romantik fesatlıklarıyla yeniden canlandırıyor. Towles'un karakterleri karışık bir dönemde yaşayan, kendilerine gerçek yaşamlar kurmaya çalışan genç Amerikalılar."
The New York Times

"En ilginç olan, Towles'un hikayeyi anlatma, günümüz kültüründe nadiren tasvir edilen bir yeri ve zamanı resmetme şekli. Erkek yazarın, bir kadının ağzından anlatılan öyküye bu kadar hakim olması da etkileyici."
USA Today

"İçinde kaybolmanın çok kolay olduğu, büyüleyici bir hikaye."
The Observer

"Belli ki yazar, kitapta anlattığı seçkin yaşamlara sahip, hayat dolu ve bazen pervasız karakterleri çok iyi tanıyor."
People

"Tarz sahibi."
The Boston Globe

"Olağanüstü bir ilk kitap..."
Publishers Weekly

"Yazar zarif ve güçlü bir anlatıma sahip."
Kirkus Reviews

"Elden bırakmanın mümkün olmadığı bir roman."
O, The Oprah Magazine

Yazar hakkında:
Amor Towles, 1964 yılında, Massachusetts Eyaleti'nin Boston şehrinde doğru ve üniversite yıllarına kadar burada yaşadı. Üniversite hayatına Yale'de başladı ve Stanford Üniversitesinde İngilizce üzerine yüksek lisans yaparak tamamladı. Bugünlerde eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşadığı Manhattan'da, bir yatırım şirketinde müdürlük yapıyor ve aynı zamanda Amerika Kütüphanesi ve Yale Sanat Galerisinin de yönetim kurulunda.

Towles, erken 20. yüzyıl tablolarının, 1950lerin caz müziğinin, 1970lerin polisiye dizilerinin, plakta rock'n rol, manifestoların, kahvaltılıkların, makarnanın, likörün, karlı günlerin, Tuscany'nin, Disneyland'in, Hollywood'un, Casablanca filminin kadrosunun, 007'nin, Kaptan Kirk'ün, Bob Dylan'ın, kağıt oyunlarının, Fransız kafelerinin ve her iki büyükannesinin yaptığı kurabiyelerin ateşli bir hayranıdır.

Romanı Beklediğim Sendin - orijinal adıyla Rules of Civility, 2011 yılı Haziran ayında Viking/Penguin yayınevi tarafından yayımlandı ve The New York Times, The Boston Globe ve Los Angeles Times en çok satanlar listesine girmeyi başardı. The Wall Street Journal tarafından, 2011 yılının en iyi 10 romanı arasında gösterildi ve Fransızca tercümesi, 2012 Priz Fitzgerald ödülünü aldı. Kitap bugüne kadar, on beş farklı dilde yayımlandı.

Towles'ın Beklediğim Sendin romanından önce, 1989 yılında yayımlanmış bir eseri daha bulunmakta, "The Temptations of Pleasure" (Zevkin Cazibesi) adında bir kısa hikaye. Bu hikaye Paris Review'un 112. sayısında yer almıştır."



4 yorum:

tarih84 dedi ki...

indirimli ksırıtıp zamanında almadığıma pişman olduğum bir kitap. elimde kitaplarım bitene kadar bekleyeceğim o zamanda bulamazsam artık kıyıp alıcam. Ephesus gerçekten de piyasaya iyi giriş yaptı kitap kapakları tanıtım ve kitaplar müthiş. Fiyatlar da makul.

Syhn dedi ki...

bu kitabı ben de merak ediyorum, senin yorumunu okumak isterdim ;)

Unknown dedi ki...

Birkaç gün oldu bitireli. Çok hoşuma gitti. Yeni yılın en iyi kitaplardan biri oldu (:

francesca mckennitt dedi ki...

Kitabın kapağını çok sevdim :) Hani bazı kitaplarda kapak satın almanızda etkili olur ya, bu kitap benim için öyle olurdu mesela :)