12 Aralık 2013 Perşembe

Bir Kadının Hikayesi / Gökçe Dölek


"Aşk için cesareti, standart bir mutluluk içinse esareti göze almalısın..."

Kitabı özetleyen bir cümle ile başlamak istedim yazıma...

Tesadüf eseri tanıştım bu kitapla ve yazarıyla. Mail adresime gelen tanıtım yazısı üzerine haberim oldu böyle bir kitabın varlığından. İyi ki de oldu yoksa kitapçıda görüp çok da ilgimi çekmezdi sanırım. Öyle günler öncesinden 'çıktı çıkıyor!!!' diye duyurulan, günümüzün popüler yazarlarının yazdığı ve büyük yayınevleri tarafından çıkarılan bir kitap olmadığı için, büyük ihtimalle kitabevlerinin raflarının en arka sıralarında belki 1-2 adet yer alacak bir kitap. Muhtemelen siz de haberdar değilsiniz, bu nedenle sizi haberdar etmek istedim.

Kitabı elinize aldığınızda, 'aman okumasam mı acaba' diye düşünmeniz normal, çok çekici bir kapağı ve tasarımı yok. Ama kesinlikle okumalısınız. Öyle dolu dolu, öyle akıcı, öyle doyurucu ki, bittiğinde 'iyi ki okudum' diyeceğinize inanıyorum.

Sizin, benim gibi bir kadın, kitabın ana karakteri Funda. Cenk ile evli, ona tapan bir kocası var ama o evliliğinin doğru olup olmadığını sorguluyor devamlı. Kafası çok karışık, sürekli sorular soruyor ve bütün bunların yanında, günün birinde, çok sevdiği ve severek ayrıldığı eski sevgilisi Tarık ile karşılaşınca, duyguları tamamen altüst oluyor.

Böyle anlatınca sıradan bir hikaye gibi geliyor ama inanın değil. Kitabın yazarı Gökçe Hanım'ın hayatla ilgili öyle doğru tespitleri var ki ve bunları cümlelere öyle güzel dökmüş ki, bazı paragrafları tekrar tekrar okurken buldum kendimi...

Bu kitabı ne yapın edin bulun, alın ve okuyun. Her kadın okumalı...Mutlaka kendinizden birşeyler bulacaksınız...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ayyy çok merak ettim benim de öyle bi dönemim olmuştu hemen alıp okuycam

Ferkay dedi ki...

İlginç merak ettim ve tabi okuyacağım.

Kitap Eylemi dedi ki...

ben de yeni bitirdim:)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

bana da geldi mail. çok merak ettim doğrusu....

Syhn dedi ki...

vaay çok iddialı bir yorum olmuş!
kayıtsız kalamıyor insan.

ve bannerın ne kdr güzel!!!