29 Ocak 2015 Perşembe

Esen Kitap'tan İki Güzel Kitap

Esen Kitap, yeni sayılabilecek bir yayınevi, 2009 yılında kurulmuş. Çok güzel kitapları var. Bunlardan iki tanesinden bahsedeceğim size.


Çocuk Yapmamak İçin 40 Neden / Corinne Maier
No Kid


"Anne baba adayları, çocuk meraklıları, doğum sempatizanları, emzirme takıntılıları, No Kid'in amacı morallerinizi bozup ezberlenmiş fikirlerinizi ters yüz etmek! Bu güldürücü ve siyaseten doğru olmayan kitapta yazar, toplumumuzun en dokunulmaz taburlarından biri olan çocuğa hücum ediyor. Konformist söylemler ve çocuğa övgüler saydıran düşünce dünyasına isyan eden yazar, tuzağa düşmemeniz için sizlere 40 akılcı neden sunuyor. Kadına sadece anne olması ve iyi çocuk yetiştirmesi dayatılan şu günlerde düzen bekçilerinin, pazarlamacıların, kapitalizmin, psikologların ve daha nicelerinin çocuğu neden bu denli sevdiğini sorguluyor. İğneleyici ve kamu sağlığı açısından önemli olan bu kitap, toplum içinde 'cehennem, çocuklardır' diyemeyen milyonlarca ebeveyni de mutlu edecek. Yavruları yataklarına yattığında anne ve babaların çoğunun içinden düşündüğü şeyi, nihayet biri yazmaya cüret ediyor."

"Günümüzde anne baba olmanın ne demek olduğunu gözler önüne seren bir kitap: Bitmeyen sıkıntılar, hep daha fazla para kazanma gereksinimi, can sıkıcı bir hayat ve bir kenara bırakılan hayaller. Bu kitap, sadece bir kitap değil aynı zamanda bir manifesto!"

Le Monde


"No Kid, sinir krizinin eşiğine gelmiş ebeveynler ve hakim söylemin suçluluk duygusu uyandırdığı çocuksuz bekarlar için kurtarıcı bir opus. Okuması keyifli, iğneleyici, keskin bir metin."

France 3


"Anneliğin zafer kazandırdığı günümüzde, Simone de Beauvoir'ın torunları kafa tutuyor. Sözcüleri de Corinne Maier."

Le Nouvel Observateur


"Eğlenceli olduğu kadar işi uç noktalara götüren iddia ve suçlamalar, çocuklarının canlarından bezdirdiği anne ve babaları suçluluk duygusundan kurtaracak. Diğerlerine ise güçlü bir doğum kontrol hapı etkisi yapacak."

L'Express




New Orleans Cinayetleri / Ray Celestin

"1919 yılının New Orleans'ı...Birinci Dünya Savaşı sona ermiş, caz ve blues kentin her yanını sarmaya, Amerika'nın ilk mafya aileleri semirmeye başlamışken kent büyük alkol yasaklarına doğru yol alıyor. New Orleans'ın bol yağmurlu, çamurlu sokaklarında başlayan seri katil avı, fırtınalı bir caz gecesinde zirvesine ulaşıyor.

New Orleans'ın tarihinde yer almış gerçek bir seri katilden esinlenilen kitapta, üç kişi, üç koldan kentin kabusu haline gelen Baltalı Katil'in peşine düşüyor: Resmi polis dedektifi Teğmen Michael Talbot, mafyanın yararına seri ve katilin peşine düşen eski dedektifi Luca D'Andrea ve dedektiflik bürosunda sekreter olarak çalışan sıkı bir Sherlock Holmes her kesimin bir numaralı gündemi olurken, Baltalı Katil yazdığı bir mektupla, evinden ya da bulunduğu yerden caz sesi gelmeyen herkesi baltasının tadına varmakla tehdit ediyor. Şehirdeki her mekandan caz müziği eşliğinde neşeli kahkahaların duyulduğu akşam, Baltalı listesindeki son ismin peşine düşer. Sağanak, bataklık ve cazın birbirine karıştığı gece, katilin peşindeki üç ismin de hayatını şekillendiren bir cinayetle sonlanır.

Hiç yorum yok: