14 Aralık 2015 Pazartesi

Aytül Akal Kitapları

Aytül Akal'ı bilmeyeniniz duymayanınız yoktur sanırım. Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden birisi, birbirinden güzel kitapları var. Doğan Egmont'tan çıkan kitaplarından bazılarını tanıtacağım sizlere...






Dedemin Sihirli Mutfağı 

Yazan: Aytül Akal
Resimleyen: Emel Alp Sarı

"Işıl ışıl bir dünyanın kapıları açılıyor! Sizce orası dedenin mutfağı mı yoksa torunun oyun alanı mı? Renkli malzemeleriyle, fırça ve boyalarıyla tam bir panayır yeri sanki. Hadi beklemeyin daha fazla...Siz de katılın oyuna."

Sade anlatımı, cıvıl cıvıl resimleriyle çocukların çok seveceği bir kitap!




Babaannemin Perili Odası

Yazan: Aytül Akal
Resimleyen: Neşe İnan Gök

"Rengarenk bir odanın kapıları açılıyor! Sizce orası babaannenin yatak odası mı torunun oyun odası mı? İncik boncuklarıyla, pelüş oyuncaklarıyla tam bir panayır yeri sanki. Hadi beklemeyin daha fazla...Siz de katılın oyuna."

Giyinip süslenmeyi çok seven kız çocuklarının çok seveceğini düşündüğüm bir kitap!


Moko ile Dinozo Serisi 









- Vapurda Canavar
- Parkta Canavar
- Havuzda Canavar
- Karda Canavar

Yazan: Aytül Akal
Resimleyen: Esra İlter Demirbilek

"Yağmur ormanlarından yakalanıp satılmak üzere büyük kente getirilen Dinozo, kafesinden kurtulmayı başarmıştı. Peki ama koskoca vapurun içinde yapayalnız ne yapacaktı, nasıl yaşayacaktı? Yoksa...yalnız değil miydi?"

İguana Dinozo ile fare Moko'nun vapurda tanışmaları ve sonrasında yaşadıkları maceraların anlatıldığı kitapların hepsi birbirinden eğlenceli. Çocuklar bayılacak!






Hiç yorum yok: