25 Aralık 2009 Cuma

Kocalar - Adele Parks



















Yaklaşık 1 ay sürdü bu kitabı bitirmem.Aslında bu kadar uzatmayı sevmem ama hem kitap kalın olduğundan (546 sayfa), hem de gerçekten bu aralar meşgul olduğumdan bitiremedim çabucak.
Kitabı gördüğünüzde gözünüz korkabilir kalınlığından, ama sıkıcı olmadığı için, bir oturuşta 60-70 sayfa okuyabilirsiniz.Hatta benim gibi uzatmazsanız bir kaç günde bile biter.
Klasik bir chick-lit kitabı.Eğer bu türden hoşlanıyorsanız, bu kitabı da beğenirsiniz.Ben öyle aman aman beğendim diyemem ama okunamayacak bir kitap da değil.
Kitapta birkaç arkadaşın hikayesi anlatılıyor.Laura, Bella ve Amelie üç iyi arkadaştır.Laura kocasından ayrılmış ve Eddie adında bir oğlu vardır.Bella birkaç ay önce Philip ile evlenmiştir ve oldukça iyi bir hayat sürmektedir.Amelie ise yine bekar ve iki çocuk sahibi bir kadındır.
Bir gün Laura, Bella'nın eski kocası Stevie ile tanışır ve onun, Bella'nın eski kocası olduğunu bilmeden ondan hoşlanır ve çıkmaya başlarlar.Ama Stevie, aslında Bella'nın eski kocası değil, halen nikahlı kocasıdır.Zaten Bella ile Stevie karşılaşınca olaylar da karışmaya başlarr.

Kitabın arka kapağındaki yazı da şöyle:
"Bella on yıl önce, çocukluk aşkı Stevie ile gizlice evlendi; o zamanlar üniversitedeysiler, yetişkincilik oynayan iki büyük çocuktular.Her şey sonradan bozulup gerçekler küt diye yüzlerine çarpınca, Bella yavaşça ayağa kalkıp Stevie'yi terk etti.Ve sır, sır olarak kaldı.
Yıllar sonra Bella, Philip ile tanıştı ve bir daha asla evlenmem yeminine karşın, ona direnemedi.Philip, kaçırılmayacak bir fırsattı.Komikti, etkileyiciydi, ilginçti ve kibar biriydi.Tek sorun, Bella'nın hala (yani kağıt üstünde) Stevie ile evli oluşuydu.Bella da ne yapsın, bu minik sorunu görmezden geldi.Ve zaten Philip'e söylemek için beklediği uygun anı da hiç yakalayamadı.Stevie'yi kaç senedir görmemişti bile, büyük ihtimalle de bir daha hiç görmeyecekti.Yalnız, günün birinde Bella'nın en yakın arkadaşı aşık oldu ve biricik sevgilisini gruba tanıttı.Da da da daaaa!
Adam Stevie'den başkası değildi.Heyhat!
Hayat bundan daha fazla karışabilir miydi?
Peki ya Bella ve Stevie birbirlerine yeniden abayı yakarsa?"

6 yorum:

Aslısın dedi ki...

Bir aralar, sırf kafamı dağıtmak için o kadar çok böyle kitap okumuştum ki. şu aralar o ruh halinden çıktım ama yeniden girersem bu tam benlik, anladım :)

Unknown dedi ki...

Bence de ara sıra kafa dağıtmak için okunması gereken kitaplar bunlar Aslı'cım:)

Syhn dedi ki...

aslı ismi itibariyle hoşuma gitti :)) esprili bir yaklaşım.. ama konu beni eğlendirmekten çok gereceğe benziyor :)

Unknown dedi ki...

Yok Seyhan'cım germez bence!Eğlenceli aslında:)

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

güzele benziyor gerçekten merka ettim..böyle kitaplar yolculuklarda çok iyi oluyor,böylece zaman çok daha iyi geçiyor :)) bende bu aralar yeni bir kitap alıcam bloğunuzdan seçmeye çalışıyorum :))))

Unknown dedi ki...

Evet Meltem'cim eğlencelik bir kitap!
Blogum faydalı oluyorsa ne mutlu bana:)