30 Ocak 2013 Çarşamba

Elden bırakılamayacak kadar güzel bir kitap!


Geçtiğimiz günlerde Martı Yayınları tarafından gönderildi Gölge ve Kemik adlı kitap. Açıkçası ilk bakışta beni pek cezbetmedi ama okumaya başladıktan sonra, böyle düşündüğüm için kendime o kadar kızdım ki!

Fantastik türde yazılmış olan kitap beni alıp Karanlıklar Diyarı'na götürdü ve bu sabah bitirmeme karşın hala oradan çıkamadım!
Kitabın ana karakterleri Alina ve Malyen bir yetimhanede büyümüştür. Alina bir kartograf, Malyen ise iyi bir izcidir. Bir saldırı sırasında Alina'nın olağanüstü bir yeteneği ortaya çıkar ve Malyen'in yanından alınıp Karanlıklar Efendisi'ne götürülür. Orada Grishalarla birlikte eğitime tabii tutulur ve herkesin tek umudu haline gelir.

Kitaba başladığınızda karakterler ve terimler sıkıcı geliyor ve kafanızı karıştırıyor. Ancak okumaya devam ettiğinizde her şey yerli yerine oturuyor. Birçok fantastik romanda olduğu gibi burada da bir dünya yaratılmış, Ravka, Fjerda, Tsibeya isimli yerleşim yerleri var. Kitabın ilk sayfasında bir harita yer alıyor zaten.

Kitap öyle sürükleyici ki, benim geceleri okurken uykum gelmesine rağmen, bu kitabı elimden bırakamadım. Ertesi gün işe gidecek olmasam sabaha kadar okurdum. Ama bir yandan da bitmesini istemediğim için okumak da istemedim! Yaman bir çelişki :)

Kitapta sizi sürükleyen ve temelinde yer alan önemli bir aşk hikayesi de var, okudukça da görüyorsunuz. Ama klasik, sıkıcı bir aşk hikayesi değil, sizi de alıp götüren, sonunu merakla beklediğiniz bir hikaye...

Kısacası ben kitabı o kadar sevdim ki, bu üçlü serinin devamını merakla bekliyorum. Bence mutlaka okuyun, seveceğinize eminim!

3 yorum:

tarih84 dedi ki...

fantastik serilere pek yanaşmasam da bahsettiğin günden beri sitelerde yorumlara bakıyorum bir heyecan var ve yeni çıktığı halde iyi tepkiler var. Önerdiğin gün listeme ekledim.

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Bu kitabı çok duydum.Tanıtım için teşekkürler.Bir ara okumalı...

Unknown dedi ki...

Handancım gerçekten tavsiye ederim,çok güzeldi.

Kitap Cumhuriyetim,
Bence de okumalı:)