8 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Kitaplar

Geçtiğimiz günlerde Siyah İnci Yayınları'ndan çıkan iki kitap geçti elime.
Selim Çiprut tarafından yazılan kitapların ilki As Maça. 2012 yılında basılan kitabın arka kapak yazısı şöyle:

"Bazı kötü anlar olur insanın hayatında. Çaresiz hissedip kendini dış dünyaya kapattığı, inancı olmasa da Allah'a sığınıp bir 'Mucize' dilediği. Bu, kişinin çaresizliği değil acizliğidir aslında. Halbuki çevresindeki insanlara baksa aradığı 'Mucize'yi onlarda bulması imkansız değildir. Yeter ki inandıkları tek bir cümle olsun hayatlarında: 'Her insanın hayatında O'nu mucizelere götüren bir AS MAÇA'sı vardır'. Emin olun siz o AS MAÇA'yı bulamayacağınızı düşünseniz de o sizi er ya da geç mutlaka bulacaktır.

"AS MAÇA" henüz çocukken birbirlerine bağlanan, farklı kişiliklere sahip olan dört erkek arkadaşın, zamanla hayatın zorluklarına karşı omuz omuza dimdik ayakta durup, hayattan ve birbirlerinden asla vazgeçmediklerini anlatan bir dostluk öyküsüdür..."



Diğer kitabın adı ise Civa. Yine Selim Çiprut'un yazdığı Civa'nın arka kapak yazısı da şöyle:

"'Seri katiller civaya benzer.Yakaladığını zannedersin, parmağının ucundan kaçıp giderler...'

Doğum günü pastası üzerindeki mumları üfleyerek öğrendiğimiz dilek tutmayı, ilerleyen yaşlarda aynı isme sahip iki kişinin arasında oturarak, düşen kirpiğimizin hangisinden olduğunu tahmin etmeye çalışarak ilerlettik. Biraz daha meraklılarımız kayan yıldızlarda, güneş tutulmasında ya da kırmızı renge bürünmüş bir dolunay gecesinde aradılar dileklerinin karşılığını. Ve bunu yapanlar sadece inandılar, gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmeden, düşünmeden...

Peki bir gün biri çıkıp karşımıza 'En büyük dileğini gerçekleştirebilirim, fakat bunun için fedakarlık istiyorum senden!' dese ne yaparız?

Ya gerçekleşen her dilek peşinden acıları da getirecekse...

Ya verdiği mutluluğun yanında hayatımız boyunca altından kalkamayacağımız bir bedel ödetecekse...

Okuyucuyu her dakika diri tutan temposu, kıtalararası gidiş-gelişleri ve sürükleyici kurgusuyla 'Civa' unutulmayacak bir kitap. Civa'yı okuduktan sonra bir dilek için en az iki defa düşüneceksiniz."




Hiç yorum yok: