31 Temmuz 2013 Çarşamba

Günışığı'ndan Hıçkıdık Serisi

Günışığı Kitaplığı'nın çocuklar için çıkardığı güzel serilerden birisi olan Hıçkıdık serisinin dördüncü kitabı çıktı, duydunuz mu?

Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık gerçekten olağanüstü bir Viking kahramanı. Parlak bir savaş stratejisi uzmanı, müthiş bir kılıç ustası ve amatör bir doğa bilimci olmasının yanı sıra korkunç yaratıklar olan ejderhalar hakkındaki bilgisi, hatta ejderhaca konuşması nedeniyle de bütün Viking dünyasında "Ejderha Ustası" diye biliniyor. Ancak gel gör ki işler hep böyle değil. Hıçkıdık'ın kahraman olma macerası parmak ısırtacak kadar zorlu ve itiraf etmek gerekirse, fazlaca komik.

Hıçkıdık, "Şöyle tek kaşını kaldırıp ejderha eğitecek türden bir oğlan değildim ne yazık ki. Doğuştan gelen bir kahramanlık yeteneğim yoktu. Bunun için ciddi çaba sarf etmem gerekti. Bu, bir "Zor Yoldan Kahraman Olma öyküsüdür" diyor ve küçük, çelimsiz bir oğlandan büyük bir lidere ve kahramana dönüşme öyküsüne anlatıyor. HIÇKIDIK'IN MÜREKKEP LEKELERİNİ TAKİP EDİN...

Serinin diğer kitapları şunlar:


1.Kitap : Ejderhanı Nasıl Eğitirsin



2.Kitap : Nasıl Korsan Olursun



3.Kitap : Ejderhaca Nasıl Konuşursun


Serinin son kitabı Ejderha Laneti Nasıl Bozulur.


"İngiliz yazar ce illüstratör Cressida Cowell'ın sınırsız hayal gücüyle yarattığı çağdaş komedi dizisi "Hıçkıdık" yeni ve yine çok matrak bir macerayla devam ediyor. Kıllı Holiganlar'ın Şefi Kayıtsız Zebella'nın çelimsiz ama akıllı oğlu Hıçkıdık, büyük bir Viking kahramanı olma yolunda yaşadığı en çetin maceralardan birini, desenlerini de kendisinin çizdiği kitapta anlatıyor. Büyük bir lider olacağına kimsenin ihtimal vermediği küçük Viking, arkadaşı Balıkayak'ın yakalandığı hastalığın panzehirini bulmak uğruna çıktığı yolculukta, onca şiddetin içinden, aklını kullanarak, iletişim kurarak, başka canlıların yaşam hakkını koruyarak, şiddete başvurmadan ilerlemeyi başarıyor. Yetişkinlerin eğitim anlayışına ve şiddet dolu dünyalarına çocukça bir başkaldırı niteliğindeki "Hıçkıdık" dizisi, arkadaşlığa, iyiliğe, aklın kaba güce zaferine ve gerçek bir liderin zarafetine ilişkin düşünce ve duygularla yüklü. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Nasıl Korsan Olursun, Ejderhaca Nasıl Konuşursun'un yazarı Hıçkıdık'ın mürekkebinden çıkma bu dördüncü kitap da, zengin içeriğinin yanı sıra mizah dolu desenleri, haritaları ve kahraman albümleri ile ailece keyifli zaman geçirmek isteyenler için birebir."

Hıçkıdık serisiyle çocuklarınızı tanıştırmak için daha fazla beklemeyin bence! Yaz tatilinde okuyacakları güzel bir hediye olacaktır.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba,
bu blogunuzu ilk ziyaretim şöyle bir dolandım sayfalarında ama en çok şuanda okumakta olduğunuz kitabın yorumlarını merak ettim :)
Takipte olacağım ne zmn yazarsanız hevesle okuyor olacağım
sevgiler

Nebihan Akça dedi ki...

Yeni keşfettim blogunuzu ve ve kitap aşığı biri olarak mutlaka takip edeceğim. İlgilenirseniz benim de dikiş-moda üzerine bir blogum var:)

http://nebihanakca.blogspot.com/