2 Ekim 2013 Çarşamba

Melekler Zamanı / Fatma Erdek


Ephesus Yayınları'ndan muhteşem bir kitap...
İnsanı derinden etkileyen, bitmesini hiç istemediğiniz, okudukça sizi alıp başka diyarlara götüren bir kitap...

Fatma Erdek kitabın yazarı...Öyle güzel, öyle duru bir anlatımı var ki...

"Aşk; herkesin yüreğindeki boşluğa göre şekillenen, herkesi farklı bir yerden vuran, herkesi başka bir iman ve ibadetle dolduran, öylesine sınırsız ve öylesine belirsiz bir kavramdı ki. Aşk bir evrendi. Sonsuzluğun içinde, milyarlarca tür barındıran, kimi ateşten, kimi ışıktan, kimi dumandan, kimi yeşilden, kimi beyazdan, kimi sudan, kimi topraktan...

Milyonlarca farklı yıldız, canlı, cansız ve bilinmezden oluşan evren kadar zengin...Milyonlarca şarkıya, şiire ilham olacak kadar bereketli...Kimine umut getirecek kadar parlak. Kimini umutsuzluğa mahkum edecek kadar karanlık. İşte bu kadar değişken, bu kadar tanımsız bir şeydi aşk...Bir tek tarafları net ve değişmezdi. Bir 'seven', bir de 'sevgili...' "

Kitabın arka kapak yazısı:
" Yusuf ve Yesra...İki kardeş...Tek can...Ve onları ayıran babaları... Küçük Yusuf'u tarikatın emrine gönderirken, gencecik Yesra'yı yaşlı tarikat liderine eş olarak verir.

Sonra...

Sonrası mücadeleci Yusuf'un tarikattan kaçışı ve Barlas oluşu. Hayatı keşfi. Mucizelerin ona getirdiği hayatının melekleri Nesil ve Ekin. İç içe geçmiş, soluk soluğa okunan bir adamın iki hayat mücadelesi. Yesra ve Yusuf'un yürek burkan, sarsan hikayesiyle irkilecek, Nesil ve Barlas'ın aşklarıyla yaşamın ne denli bir mucize olduğuna tanıklık edeceksiniz..."

Ben çok beğenerek okudum, tavsiye ederim...

2 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

o kadar merak ettim ki, yazıyorum listeye..

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben hemen not aldım bile:)