21 Ocak 2014 Salı

Akıl Oyunları 1


Tudem Yayınları'nın çok güzel bir serisi var. Akıl Oyunları.
Çocuklara matematiği sevdirmek için harika bir seri.
3 kitaptan oluşan serinin ilk kitabı 8-10 yaş grubuna, ikinci kitabı 10-12 yaş grubuna, üçüncü kitap ise 12+ yaş grubuna yönelik.

Ben birinci kitabı okudum ve çok eğlendim. Bence çocuklarınıza ders olarak değil de, eğlencelik bir kitap gibi alıp, hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

"Beyninizi Çalıştırma Zamanı!

 Öğretmenlik kariyeri süresince, öğrenciler için hazırladığı çeşitli kitap çalışmaları ile Türk matematik biliminin gelişimine sağladığı katkılarla adından övgüyle bahsettiren Aydınlı matematik öğretmeni Tayfun Yalçıntaş'tan sıra dışı bir matematik kitabı: Akıl Oyunları 1. 8 yaş ve üzeri matematikseverler için hazırlanan Akıl Oyunları 1; 'Hadi Bakalım Kolay Gelsin', 'Biraz da Test Çözelim' ve 'Şimdi Eğlenelim' olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor.Öğretirken eğlendirmeyi hedefleyen bu etkileyici kitap, sunduğu oyunlarla beyinleri çalıştırmayı da ihmal etmiyor.

Tayfun Yalçıntaş, matematik bilimini zeka ile ilişkilendirdiği bu özel çalışmasında; ince zeka, kıvrak zeka, matematiksel zeka gibi değişik zeka türleri hakkında örneklerle desteklenmiş tanımlamalarda bulunurken, matematiğin zeka sağlığı ve gelişimi üzerindeki etkilerini ise algısal ve kavramsal bir boyutta irdelemeyi tercih ediyor.

Kitaptaki soruların sarı, mavi ve kırmızı renkli sayfa tasarımlarıyla kolay, zor ve en zor olarak üç ayrı grupta sınıflandırıldıkları Akıl Oyunlar 1 gerçek bir matematik şöleni vadediyor. Gerek okul gerekse günlük yaşantısında matematikle iç içe olan okurlar için birbirinden ilginç sorular ve alıştırmalar barındıran bu keyifli çalışma, herkesin kalbini fethedecek renkli içeriği ve geliştirdiği pratik çözüm yeteneği ile benzersiz bir matematik deneyimi kazandırmayı hedefliyor.

Tudem'in matematiği hiç sevmeyenlere bile bu bilimi sevdirecek kadar iddialı olduğu bu özel kitap sayesinde, uzun yıllardır öğrendiklerinizi doğru ve etkili bir biçimde kullanmak elinizde...

Hadi bakalım, matematik serüveni başlasın!"

2 yorum:

Lazy Otter dedi ki...

eline sağlık, güzel yazı ama ben hikayesi olmayan kitap okuyamıyorum maalesef. :D

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.