20 Ocak 2015 Salı

Kaptanın Teknesi / Sezgin Kaymaz


" 'O'
Vakitle birlikte, vakitlice gelen...
Hayatımı allak bullak eden, sonra da ortalığı bana toplatan...
Bir kapı aralandı üç gün önce ve 'O' girdi hayatıma...
Güneş kadar yakıcıydı, tufan gibi bir sen...
'O'ydu hepsi de...
Ruhumun tufanı, tufanımın Nuh'uydu...
Kim, benim sandığım 'ben' olmadığımı öğretebilirdi bana?..
Vakti, bir kılıç gibi kuşanan kim olabilirdi?...
Kimdi, hiç tanımadığım halde, hep beklediğim?...
Sarı gözlü, kara giysili, o yakışıklı kimdi?...
'O'ydu elbette!"

Kitabı okuyana kadar çok merak ettim. Hep "O"nun kim olduğunu merak ettim. İçimde bir şüphe vardı ama yine de kitabın sonuna kadar emin olamadım.

Sezgin Kaymaz'ı yıllar önce okumuştum, Geber Anne kitabını. Çok ilginç gelmişti o zaman. Şimdi de aynı fikirdeyim. O Sezgin Kaymaz havası yine hissediliyor bu kitapta.

Kitabın arka kapağında yazan konu özeti şöyle:

"Üniversiteli öğrenci hayatının sebepsiz bir neşeyle anlamsızlık buhranları arasında gidip gelen olağanlığı içinde bir "kafa kızlar" muhabbeti... Ve bu olağanlığın tepesine düşen olağanüstü bir aşk hikayesi - üç günlük bir şey...Sezgin Kaymaz'dan, şen-şatır anlatılmış bir gündüz düşü daha..."

Sevdim mi? Evet sevdim. Merakla okudum mu? Evet, sonunu merak ederek okudum. Ama yine de bittiğinde hevesim kırıldı sanki. Ne bekliyordum bilmem. Bir aşk hikayesi mi? Mutlu son mu? Tam adlandıramıyorum ama yine de sanki tam manasıyla beklediğimi bulamadım...Yine Sezgin Kaymaz okur muyum? Tabii ki okurum çünkü çok güzel yazıyor. Detayları, betimlemeleri, anlatımı, dili çok güzel.

Böyle zengin bir birikime sahip bu yazarın en azından bir kitabınızı okumanızı mutlaka tavsiye ederim. Okuyucuya çok şey kazandırdığı kesin.

1 yorum:

zoitsa dedi ki...

tam da bu kitabı yeni sipariş vermişken :))