3 Mart 2015 Salı

Esen Kitap'tan yeniler

Esen Kitap'ın Şubat ayında çıkan kitaplarını gördünüz mü? Harika kitaplar var, kaçırmayın derim!


Bir Bilet Al / Gizem Altın Nance

"'Interrail hayatımı değiştirdi. Bu kadar basit.'

Interrail, sadece bir tren bileti değildir. Avrupa trenlerinde sınırsız ulaşım sağlayan Interrail, aynı zamanda maceraya, özgürlüğe, dünya vatandaşlığına, kendini keşfetmeye alınan bir bilettir' diyen Gizem Altın, bir bilet alıp 25 yaşında tek başına bir interrail seyahatine çıkıyor.
Hayatında ilk defa yurt dışına çıkan genç bir kadının yolculuk anılarına eşlik ederken Yunanistan'dan bindiğiniz bir feribotla kendinizi İtalya'da bulacak, Fransız Rivierası'nda dolaşacak, İspanya'nın kuzeyindeki San Sebastian'ın uçsuz bucaksız plajlarını içinize çekeceksiniz. Boyunuz kadar sırt çantasıyla sokaklarda yürümekten sırtınız tutulacak, yeni tanıştığınız arkadaşlarınızla bilmediğiniz bir dilde avaz avaz şarkılar söyleyeceksiniz. Siz kitabı okurken pencerenizden İtalya'nın tadına doyulmaz günbatımları geçecek, yolda olma isteği sizi içine çekecek ve belki de bir bilet alıp gitme isteğine karşı koyamayacaksınız.

Gizem Altın'ın hem seyahat anılarını paylaştığı hem de birçok pratik bilgiyi içeren yol çıkma rehberini sunduğu Bir Bilet Al, şüphesiz ki içinizdeki gitme aşkını tetikleyecek.
Gizem'in tek bir amacı var:

'Şu anda hayatımın en güzel beş haftasını elinizde tutuyorsunuz. Umarım size yola çıkacak cesareti verebilirim.'"

Hayatınızın rutinine bir dur deyip, artık kalbinizin sesini dinlemeye karar verdiyseniz ve ihtiyacınız olan şey sadece cesaret ise, bu kitabı hemen okuyun derim.



Bana Gerçeği Söyle Doktor / Richard Besser

Her gün aspirin içsem, kalp krizini önleyebilir miyim?
Günde 30 dakika spor yapsam sağlıklı bir insan olur muyum?
Kolesterolüm yüksekse, kolesterol düşürücü ilaç mı kullanmalıyım?
Aşırı tuz tüketmek, diyabete yol açar mı?
Günde 8 bardak su içmeli miyim?
Bulmaca çözmek, Alzheimer hastalığını engeller mi?
Her gün bir multivitamin almam gerekiyor mu?
Kemiklerimin güçlenmesi için kalsiyum kullanmalı mıyım?
Sırt ağrısının en iyi ilacı dinlenmek midir?

"ABD'de halk sağlığı alanında çalışan ve ABC News'in sağlık ve tıp editörü olan Dr. Richard Besser, sağlıkla ilgili sorularınıza kolay ve anlaşılır cevaplar veriyor.
Bana Gerçeği Söyle Doktor'da yazar sağlığımızla ilgili kaygılarımızı anlıyor; okuru tıbbi terimlere boğmadan kolay ve etkili öneriler sunuyor..."

"Sağlıkla ilgili hassas ve kafa karıştırıcı sorularınızın çoğuna anlaşılması kolay cevaplar vereceğim. Amacım, daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürmek için neler yapmanız gerektiğini keşfetmenize yardımcı olmak. Kitap boyunca, gerçeği kuru gürültüden ayırt etmeyi öğrenmeniz için araçlar sağlayacağım ve algının neden genellikle hakikatten farklı olduğunu açıklayacağım. Gerçeği söylemeyi kolay buluyorum çünkü sağlığa basit bir açıdan yaklaşıyorum. İyi olmak için gizli bir formül yok. Sağlık, bir doktorun size vereceği bir şey değildir, ilaç şişesinin içinde bulunmaz. Onu zamanla adım adım ele geçirirsiniz ve aynı şekilde de kaybedersiniz."



O Adam Babamdı / Altay Öktem

"'Daha önce hiç görmediğim babamla karşılaşınca, mecburen kendi hayatımla da yüzleşmek zorunda kaldım,' diyor Altay Öktem. Bu kitapta anlatılanlardan dolayı hepinizden özür diliyorum. Ama unutmayın: 'Haydar Bey'in hayatına giren insanlardan biri sizin anneniz, babanız, dedeniz ya da uzak bir akrabanız olabilir olabilir. Paniğe kapılmayın. Sakin olun ve ipuçlarını yakalamaya çalışın.'

Hatay kasap ayaklanmasından bugün adını bile hatırlamadığımız sosyalist Esat Adil'e, Kızılcahamam Islahevi'nden Bakırköy Akıl Hastanesi'ne, Balya'nın Çınar sinemasından Karaağaç ormanlarına uzanan duygusal, bir o kadar da kanlı bir macera. Yolları hep kesişen, kesiştikçe yara alan insanlar... Hepsinin merkezinde de maalesef Haydar Bey var!

'Haydar Bey size göre azılı bir katil ya da iflah olmaz bir sapık olabilir. Aslında o, gerçek bir beyefendi. O benim babam.'"



Küçük Yazarın El Kitabı / Zümrüt Bıyıklıoğlu

İlköğretim çocukları için harika bir kitap!

"Genç zihinlerin sınırsız bir hayal gücüne sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Peki, bu değerli hazineyi, aynı oranda üretkenliklerine yansıtamadıklarını ne kadar biliyorsunuz? Yaratıcı düşünmeyi öğrenmek, taze beyinlerin üretim potansiyellerini artırır. Ortaya çıkardıkları hikayeler de düşünsel gelişimin en önemli basamaklarındandır. Gençler, hayal dünyalarını aktarırken duydukları heyecanı yazarken de hissedebilmeleri için izleyecekleri yolları işte bu kitapta bulacaklar.

Küçük Yazarın El Kitabı, hem okuma hem yazma sevdalısı Zümrüt Bıyıklıoğlu'nun bir süredir çocuklarla yürüttüğü yaratıcı yazarlık derslerinden yola çıkarak hazırladığı bir kılavuz. Terminoloji karmaşasına girmeden bir yandan çocukların anlayacağı bir dille kurmaca metin yazımı hakkında bilgiler sunuyor, bir yandan da karakter yaratmak, açılış cümlesi bulmak ve kurgu çeşitleri gibi başlıklarla çocukların, çok iyi bildiği filmler ve öykülerden örnekler veriyor.

Küçük Yazarın El Kitabı, öykü yazım teknikleri konusunda çocuklar için; içerdiği güncel örnek ve alıştırmalarla da öğretmenler için alandaki büyük bir açığı kapatıyor."


Hiç yorum yok: