27 Kasım 2012 Salı

Çıtır Çıtır Felsefe / Şiddet ve Şiddetsizlik


Bu seri ile tanışalı uzun zaman oldu. Ama bir türlü alıp da okumaya fırsat bulamamıştım. En sonunda sağolsun Günışığı Kitaplığı bana gönderdi serinin son kitabını, ben de hemen okudum!

Günışığı Kitaplığı'nın 8-12 yaş çocuklar için özenle hazırladığı Çıtır Çıtır Felsefe serisi, tüm dünyada büyük ilgi gören bir seri. Brigitte Labbe ve Michel Puech tarafından tam da çocuklara yönelik hazırlanmış kitaplarda, hayata dair tüm konuları bulabilmek mümkün. Serinin bugüne kadar çıkan kitapları şunlar:


- İyi ve Kötü
- Adalet ve Haksızlık
- Gerçekten ve Yalancıktan
- Oğlanlar ve Kızlar
- Güzellik ve Çirkinlik
- Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz
- Savaş ve Barış
- İş ve Para
- Özgür Olan ve Olmayan
- Doğa ve Kirlilik
- Cesaret ve Korku
- Mutluluk ve Mutsuzluk
- Liderler ve Diğerleri
- Başarı ve Başarısızlık
- Haklar ve Ödevler
- Ben ve Başkaları
- Yaşam ve Ölüm
- Beden ve Akıl
- Zaman Çok ve Zaman Yok
- Söz ve Sessizlik
- Aşk ve Dostluk
- Şiddet ve Şiddetsizlik

Serinin son çıkan kitabı Şiddet ve Şiddetsizlik, çocukların ve hatta büyüklerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Günlük hayatımızda şiddetin ne kadar yer aldığını, şiddetin şiddetle çözülemeyeceğini, sorunların şiddete başvurmadan nasıl yoluna koyulacağını anlatıyor.
Kitap bölümlere ayrılmış ve her bölümde de o konuyla ilgili çizimler yer alıyor. Bu nedenle uzun yazılar okumaktan sıkılmıyor çocuklar. Çok da kalın bir kitap olmadığı için bir solukta okuyuveriyorsunuz.

Çıtır Çıtır Felsefe serisi bence her evde olması gereken bir seri.Ben de bir an önce edinsem iyi olacak:)

5 yorum:

Necla Şölen dedi ki...

Çıtır Çıtır Felsefe serisinin adını çok duydum.Kızım ilkokula bu sene başladı ve bu seriyi ona alacağım okusun.

Adsız dedi ki...

Blogunuza yeni katıldım iyide oldu almak okumak istediğim bütün kitaplar hakkında fikir sahibi olabiliyorum. Kızımz almak istediğim Çııtr çıtır felsefe serisinin yazarlarını defterime not etmiştim odefteri kaybedince yazarların isminide hatırlayamadım dolayısıyla almak istediğim kitabı alamamış ve çok üzülmüştüm kitabı görünce çok sevindim mümkün oldukça seriden alıp kızıma okutmak istiyorum kızım 4.sınıfta 10 yaşında iyi günler

Ada Deniz dedi ki...

bilmiyordum bu seriyi ben de alayım oğullarıma...

Ceylin'in Annesi dedi ki...

Kızım İlkokula başlamadan ben de bu seriyi edinmek istiyorum..

yasemin.48 dedi ki...

selamlar,
ben bir ortaokulda Türkçe öğretmeniyim ve okulumuz için kitap topluyoruz. blogunuzda görüp günışığı kitaplığıyla iletişime geçtim ama cevap vermediler. okullara kitap gönderme gibi bir durumları oluyor mu acaba? sizinle iletişim halindelerse yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler..