18 Eylül 2013 Çarşamba

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği / Behiç Ak



Günışığı Kitaplığı'ndan hayatımızı ışıldatan kitaplar geliyor art arda.

Yeni kitap benim de çok sevdiğim yazar Behiç Ak'tan, Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği.

"Gülümseten Öyküler"iyle çok sevilen, ülkemizin uluslararası üne sahip mizah ustası Behiç Ak, günümüzde sosyal medyanın yaşamlarımızı nasıl değiştirdiğini anlatıyor. İnternet ortamındaki dostlukların ve tüketim çılgınlığının çocuk gözünden yorumlandığı kitapta, soyadının sonuna eklediği bir harfle sanal kahramana dönüşen Ali'nin, yeni kimliğinin kendinden bağımsızlaşması karşısındaki düşünce ve duyguları öne çıkarıyor.

Okul ödevine gerekli olunca, arayıp tarasa da nüfus kağıdını bulamaz Ali; yenisi için başvurulur. Böylece şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkar: Ali'nin soyadı kayıtlarda, sonuna Ç eklenip 'Hoşgörüç' olarak yanlış yazılmıştır. Babası öfkeli, Ali'yse Ç harfinden pek memnundur. Tek bir harf, bambaşka biri yapacaktır onu ve işte sosyal paylaşım sitesinde de, okulda da 'Bay Ç' olarak tanınmıştır bile. Ancak, her şeyin tüketilip çöpe atıldığı bir dünyada, Ali Hoşgörüç nasıl direnecektir?"

Bence bu hafta sonu tutun çocuklarınızın elinden, gidin bir kitapçıya, Günışığı'nın birbirinden güzel kitaplarından seçin birlikte. Bakın kendisi seçince nasıl da zevkle okuyacak o kitapları!


1 yorum:

Mert dedi ki...

Merhabalar, burayı yeni keşfettim. Benim eski -şu anda yorum yaptığım- blogumun tasarımı da böyleydi... Kafa ve Ters Düz'e beklerim! :)