26 Şubat 2016 Cuma

Günışığı Kitaplığı 20.yılını kutluyor!



Çocuk ve gençlik edebiyatımıza yepyeni bir yol çizen Günışığı Kitaplığı, edebiyat yayıncılığındaki 20. yılını, hazırladığı özel tasarım Çizgili Defter ile kutluyor. Her sayfası, bugüne dek yayımladığı kitaplardan derlenen 100'den fazla alıntı ve desenle bezeli 224 sayfalık defter, özgün bir albüm niteliğinde.

Çizgili Defter'de; Murathan Mungan, Ursula K.Le Guin, Necati Tosuner, Müge İplikçi, Selim İleri, Sema Kaygusuz, Necati Güngör, Aslı Der, Neslihan Önderoğlu, Zoran Drvenkar ve Gaye Boralıoğlu gibi pek çok yazarın, Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan kitaplarından ve seçkilerdeki yazılardan alıntılar yer buluyor.

Özenli baskısıyla dikkati çeken defterin sayfaları arasında sürprizler yaratan özgün desenler; Behiç Ak, Oliver Jeffers, Huban Korman, Mustafa Delioğlu, Betül Sayın, Sadi Güran, Sedat Girgin, Gözde Bitir, Jacques Azam ve Peter H. Reynolds gibi sanatçıların imzasını taşıyor.






Yayınevinden yeni çıkan çok güzel bir kitap da var!

Mutsuz Palyaçolar Örgütü

Yazan: Neslihan Önderoğlu

Editör: Müren Beykan

Dünyanın kapılarını aralayan öyküler...

Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi, çağdaş öykücülüğümüzün önemli isimlerinden Neslihan Önderoğlu, incelikli hikayelerini bu kez gençler için kaleme aldı. Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı romanı Bana Sesini Bırak ile gençlik edebiyatına giriş yapan yazar, Mutsuz Palyaçolar Örgütü adlı son öykü kitabında yalın ama bir o kadar da güçlü diliyle dikkat çekiyor. Gündelik yaşamın kırılgan ayrıntılarına özenle dokunan 15 öykü, arkadaşlık, mahalle yaşamı, aile ilişkileri ve gençlik duygularıyla okuru sarıp sarmalıyor. Söylediklerinin yanı sıra, söyleyemedikleriyle de yüreklere seslenen Önderoğlu, öykülerinde sahicilikten taviz vermiyor; gençlerin, görmezden gelinenlerin, her şeye rağmen hayal kurmaktan vazgeçmeyenlerin yanında duruyor.

Okul yolunda yenen dondurmanın unutulmaz tadı, pencere önünde bekleyen iki kardeşin ortak coşkusu, masmavi gökyüzündeki bir uçağın kanadına takılan hayaller, aşık kalplerin cesareti, baba yolunu gözleyen yürekler, rüzgarla haşır neşir hüzünler... İlkgençlik yıllarının rengini, sesini ve duygularını yansıtan öykülerde, hüzün ve neşe, umut ve hayal kırıklığı, çocuksu merak ve naif kabullenişler birbirine dolanıyor...





Hiç yorum yok: