7 Mayıs 2013 Salı

Yazgı / Poyraz Ülger



Uzun zaman oldu bu güzel romanı bitireli ama bir türlü oturup da bloguma yazamadım. Artık belki beni merak etmişsinizdir diyerek bugün bilgisayar başına geçmeye karar verdim.

Kitap, son günlerde birbirinden güzel kitaplar yayınlayan Altınbilek Yayınları tarafından basılmış. Kitapta anlatılan hikaye ise hiç de yabancı olduğumuz bir hikaye değil. Televizyonda haberlerde, dizi ve filmlerde sık rastladığımız acı hikayelerden.

Kitabın ana kahramanlarından Güldünya, Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya gelir, orada büyür. Sonrasında Ankara'da üniversite eğitimini tamamlar ve öğretmen olarak Mardin'e atanır. Orada hayatını değiştirecek olan Eser'le tanışır ve evlenirler. Ama evlilik hayatı hiç de Güldünya'nın umduğu gibi olmaz.
Ben burada hikayeyi detaylarıyla anlatmıyorum tabii, okursanız göreceksiniz Güldünya'nın neler yaşadığını, hayatın onu nerelere götürdüğünü...

Kitabın bence tek olumsuz yanı çok duru ve sade bir anlatımının olması. Açıkçası ben zaman zaman bu yalın anlatımdan sıkıldım. Sanki bir çocuk kitabı gibi, o kadar basit cümleler, o kadar düzgün bir anlatım var. Ama diğer yandan bakarsak bu, okumayı kolaylaştırıyor tabii.

Yazar yanılmıyorsam Ziraat Fakültesi mezunu, bu sebeple kitapta geçen şehirler ve bölgelerle ilgili detaylı bilgiye sahip, bunu da bize aktarmış haliyle.

Ben Güldünya'nın hikayesini çok severek okudum. Okumanızı ve hayata bir de Güldünya'nın gözünden bakmanızı tavsiye ederim.


4 yorum:

tarih84 dedi ki...

Ben bu aralar bu tarz hikayeler okumaya yaklaşamıyorum. Fazla tesirinde kalıyorum. Hayatında yolunda gitmeyen ve senin elinden de bir şey gelemediği dönemlerde bu tarzdan kaçıyor insan. Ben çocuk istismarı gibi bir konu zannetmiştim sayende kitabın konusunu anladım.

Syhn dedi ki...

yemin ediyorum canan tam sana twitterdan sen neden yazmıyorsun bakayım diyecektim ki bakalım bugün yeni yazı var mı diye bloga girdim ve yazını gördüm!
neyseki seni merak ettiğimizi tahmin etmişsin
kitaplardaki betimlemelerden sıkılanlar için özellikle önerilebilir o zmn bu ktiap?

Kitap Eylemi dedi ki...

yeni bir yazar mıdır ki , benim mi eksiğim tanımamış olmam?

Unknown dedi ki...

merhabalar, tanıtmış olduğunuz kitabı merak ettim.okumak istiyorum biran önce.teşekkürler paylaşım için