25 Mart 2014 Salı

Dünyayı Sarsan Beş Gün / Nicholas Best

Kahve Yayınları'nı duydunuz mu bilmiyorum. Duymadıysanız hemen duyun çünkü çok güzel kitapları var.

İşte onlardan biri:

Dünyayı Sarsan Beş Gün

Yazarı: Nicholas Best

"1954 Nisan ayının son günleri, bütün dünya için ilginç ve bir o kadar da sürükleyici birtakım olaylara tanıklık etti. Benito Mussolini'nin, metresi Clara Petacci ile birlikte İtalyan partizanlar tarafından yakalanıp idam edilmesi, Adolf Hitler ve eşi Eva Braun'un intiharı, o günlerde en çok konuşulan konulardı hiç şüphesiz. Sovyetlerin, Berlin'i işgal etmesine yalnızca birkaç saat vardı ve dünyanın kaderi değişiyordu...

Bütün dünya savaşla sarsılırken, insanlar yaşamaya ve direnmeye devam ediyorlardı. Il Ducw idama götürülürken Petacci'nin aklından geçen kadınsı kaygılar sürüyor, Audrey Hepburn bir genelevde çalışıyor, Roman Polanski savaş artığı havai fişeklerle oynuyor, Sophia Loren meşhur olduğunda adını ne olarak değiştirmek istediğini düşünüyordu. Henry Kissinger, Jack Kennedy, Spike Milligan ve diğer birçokları ise harap olmuş yollarda ve sokaklarda yaşamak için kendilerine bir şans arıyorlardı.

Peki ya savaş böylesine kanlı ve acımasızca sürerken, hayat nasıl ilerliyordu? Hitler, Mussolini, Goebbels gibi katillerin herhangi bir konuda insani bir duygu hissetmesi mümkün müydü?

Nicholas Best, Dünyayı Sarsan Beş Gün kitabıyla o günlerde yaşanan tarihi olayları, kendine has muzip ve iğneleyici bir anlatımla okuyucuyla buluşturuyor ve bunu yaparken savaşın insan ruhunda ve bireyin yaşamında açtığı tamiri imkansız yaraları deşiyor. Dünyanın gördüğü en büyük 2. savaşın komik, hüzünlü, dramatik ve hepsinden önemlisi, gerçek öyküsü!"


1 yorum:

Syhn dedi ki...

ben de bılmıyordum bu yayın evını.
hemen faceden begendım ;)
takıpteyım artıkkk